Obiceiuri care trebuie evitate pentru a ține glicemia sub control

Obiceiuri care trebuie evitate pentru a ține glicemia sub control

Sunt cateva greseli in tratarea diabetului care pe termen lung va agraveaza boala si va creste riscul de complicatii. Scopul principal al tratamentului este mentinerea glicemiei la un nivel sanatos. In acest articol veti descoperi ce obiceiuri zilnice va pot creste glicemia.

Diabetul afecteaza nivelul glicemiei – concentratia de zahar din sange. Daca sunteti bolnav de diabet trebuie sa verificati periodic nivelul glicemiei. Nivelurile necontrolate ale glicemiei pot duce la complicatii ale diabetului, cum ar fi retinopatia diabetica, boli de inima si multe altele. Uneori, unele obiceiuri zilnice au un imapact negativ asupra glicemiei. Practic, repetandu-le, ele reprezinta adevarate greseli in tratarea diabetului.

Fiecare pacient cu diabet trebuie sa faca multe modificari in stiul de viata, inclusiv dietetice. Acestea sunt vitale pentru ca pot ajuta la o mai buna gestionare a nivelului de zahar din sange si previn toate posibilele greseli in tratarea diabetului. Exista multe practici nesanatoase care iti pot creste, fara sa stii, nivelul de zahardin sange. Iata cateva obiceiuri care trebuie evitate pentru a mentine nivelul glicemiei sub control:

Saritul micului dejun, pe lista de greseli in tratarea diabetului
Din cauza programelor zilnice aglomerate, sarim adesea peste mese, iar asta nu ajuta nici pe nimeni. Nici pe cei sanatosi, dar mai ales pe bolnavii de diabet. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. A nu consuma micul dejun duce la dezechilibre ale zaharului in sange. De asemenea, potrivit studiilor creste rezistenta la insulina, care este un factor de risc pentru diabet. Asa ca, atat persoanele sanatoase, cat si cele cu diabet trebuie sa renunte la acest obicei.

Nu mananci alimentele potrivite
Dieta ta afecteaza major nivelul glicemiei. Daca esti diabetic trebuie sa te gandesti la impactul alimentelor pe care le consumi asupra nivelului glicemiei. Faceti schimbari sanatoase in dieta dvs. pentru a evita fluctuatiile majore ale zaharurilor din sange. Este important sa oferi organismului nutrienti de calitate. Consumati mai multe legume cu frunze verzi, fructe de padure, fasole verde, nucifere, peste gras, cereale integrale si cartofi dulci.

Nu monitorizezi glicemia
Este extrem de important pentru un diabetic sa tina o evidenta constanta a nivelului de zahar din sange. O crestere a zaharurilor din sange trebuie controlata la timp. Daca observati o crestere constanta, atunci trebuie sa va consultati medicul. Acesta va decide planul cel mai potrivit in cazul dvs. Nu ignorati niciodata fluctuatiile majore ale nivelului de zahar din sange.

Greseli in tratarea diabetului: nu ai grija de dantura ta
Diabetul influenteaza sanatatea dintilor si a gingiei. Persoanele care sufera de diabet trebuie sa acorde o atentie deosebita sanatatii orale. Potrivit studiilor, sanatatea slaba a gingiilor poate creste nivelul glicemiei. Diabeticii sunt mult mai predispusi parodontozei si infectiilor bacteriene. La randul lor, afectiunile dentare pot avea efecte asupra intregului organism. Bolile gingivale sunt, de asemenea, o complicatie a diabetului de tip 2. Medicii recomanda pacientilor sa-si verifice regulat gingiile si sa mentina o igiena orala foarte buna.

Somnul insuficient creste glicemia
Exista mai multe probleme de sanatate asociate cu modele de somn necorespunzatoare. Cresterea nivelului de zahar din sange este o alta complicatie a somnului necorespunzator. Evolutia diabetului poate avea consecinte grave asupra persoanele care se confrunta cu aceasta boala daca nu dorm cel putin sapte ore pe noapte. Conform Fundatiei Nationale de Somn, mai putin somn poate duce la varfuri ale nivelului de zahar in sange. Prin urmare, diabeticii trebuie sa aiba un program de somn riguros.

Stirea anterioara

Șoseaua de centură a municipiului Botoșani, în linie dreaptă

Stirea Urmatoare

S-a ales cu dosar penal pentru că a „uitat” că are permisul suspendat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.