Susțineți învățământul botoșănean!!! Votați profesor GRIGORE LUISIAN, în „Liga Profesorilor Excepționali”

Susțineți învățământul botoșănean!!! Votați profesor GRIGORE LUISIAN, în „Liga Profesorilor Excepționali”

Votați GRIGORE LUISIAN, profesor de robotică la Palatul Copiilor,  în „Liga Profesorilor Excepționali” calificat în primii 10 finaliști.

Votează DA  accesând linkul: http://goo.gl/R2TYf6

ARGUMENT

A îmbrățișat aceeași profesie ca a părinților, care și-au dăruit întrega viață educației copiilor. Tatal era pasionat de matematică și istorie, dar nu a putut continua studiile din cauza unei boli. Cu toate acestea a publicat diverse probleme și articole. Fiul i-a continuat visul.

A predat 18 ani Matematică aplicată în tehnică de calcul (Algoritmi matematici-programare) și din 2010 Fizică Aplicată- electronică, automatizări, robotică, împletind astfel pasiunile din copilărie- electronica și informatica.

A fost SPEAKER la TED-X 2013 alături de mari nume din România

https://www.ted.com/tedx/events/9124

A obținut Trofeul „Aurel Vlaicu” din partea forumului inventatorilor romăni, premiat la saloanele de inventică, etc.

Dezvoltarea tehnologiei face posibil ca noile tehnici și metode de aplicare să fie mai accesibile de la o vârstă timpurie. Astfel, programarea microcontrolerelor poate fi implementată și la elevi, începând cu vârsta de 10 ani, având cunoștințe minime de programare. Programa şcolară se adaptează mai greu noilor tehnologii.

Fizica aplicată în  automatizare și robotică  are un puternic caracter interdisciplinar. Îmbină cunoştinţe de electricitate, mecanică, informatică la nivel ridicat, precum şi îndemânare, migală, estetică, artă, chiar şi sportive; competiţiile între roboţi pot fi considerate sportive. Acest domeniu atrage din ce în ce mai mulţi elevi interesaţi de noile tehnologii.

Elevii învață să înveţe, să studieze, să descopere cu ajutorul noilor tehnologii de proiectare şi programare cu ajutorul calculatorului, astfel reuşesc să înţeleagă mai bine fenomenele electrice şi mecanice.

Anual cercul organizează concursuri naționale în domeniul electronicii și roboticii înscrise în Calendarul activității educative extrașcolare al Ministerului Educației, precum și proiecte pentru finanțarea  lucrărilor practice și de inventică la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani.

Antena 1:

http://observator.tv/social/robotii-sumo-in-ring-140284.html

Protv:

https://www.youtube.com/watch?v=4OEp_vYoxM0

Digi 24

https://www.youtube.com/watch?v=u_Rn_Ldufyk

A creat un laborator, cu sprijinul instituției și din surse extrabugetare, obținute prin depanare tehnică de calcul, instalări de rețele și servicii. Acestă dotare face posibilă realizarea circuitelor la calitate profesională. Laboratorul este dotat  cu o imprimantă 3D și scanner 3D, construite de elevi.
Predarea și evaluarea se fac numai cu softuri educaționale specializate(simulatoare, proiectare) și management al clasei de tip AEL. Lecțiile sunt mult mai atractive și interactive. A realizat un catalog electronic, foarte util în administrare dar și în legătura părinte-școală.

În anii ’90, împreună cu echipa de performanță a creat primul site(printre primele din ţară) despre oraşul Botoşani,  prima transmisie live pe internet din Moldova, primul server educaţional și siteuri pentru instituții de învățământ.

http://web.archive.org/web/20040610181022/http://www.paco.petar.ro/main.htm


http://web.archive.org/web/20040611094353/http://edu.botosani.ro/


Importantă este și contribuţia la realizarea CD-ului „Opere Complete-Mihai Eminescu” (comandă a Ministerului Culturii prin firma PETAR). Acest CD a fost vândut în țară și străinătate (peste 2000 exemplare). Au fost editate 16 volume, aproximativ 15.000 de pagini.  Trei dintre programatori au fost elevi ai cercului. http://www.eminescuipotesti.ro/editari02.htm

Copiii au acum o carieră în domeniul informaticii și în cel universitar : în Norvegia (Radu Drăguşin), Taiwan (Cristian Mihai), Anglia (Alexandru Agrapine), Olanda (Ioana Alexa), Spania (George Puiu), Iaşi (Cătălin Macsim), Iaşi (Florin Mihai), Bucureşti (Radu Pintilie - are propria afacere în soft), Timişoara (Florin Ostafi),Popoveniuc Mirela(Iasi), Silviu-Alexandru Badragan (București) şi exemplele pot continua.

Datorită metodelor folosite, performanța a fost pe măsură. Construiesc proiecte de inventică și roboti  performanți cu care reușesc să câștige primele poziții la concursuri, unele fiind de nivel UNIVERSITAR.

Sunt foarte multe rezultate obținute. Numai în ultimii 3 ani:

Din 2013, la CONCURSURILE DE NIVEL UNIVERSITAR elevii au obținut:

Marele premiu de 7000 euro la concursul „TECHSCHOOL”, cu proiectul “Mâna Robotică” și  calificarea la  concursul „INTEL ISEF” din SUA.

https://www.youtube.com/watch?v=DdG6Yd-Srmg

http://stiri.tvr.ro/un-elev-din-botosani-ar-putea-revolutiona-chirurgia-cu-proiectul-robohand_18136_video.html#view

http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/ilikeit-robotii-uimitori-ai-unui-roman-supradotat-mana-robotica-robotul-labirit-si-microsumo.html

Locul I la concursul Internațional „INFOMETRIX”, - roboti minisumo, (finala a fost contra Mexicului) și argint la roboți de viteză.

Locul I la „Salonul de inventică pentru tineret” – Bucuresti- Romexpo, cu proiectul "Încuietoarea electronică" și locul III cu proiectul "Microcalculator"

Două locuri II si trei locuri III la concursul universitar „ROBOCHALLENGE” București.
http://observator.tv/social/batalia-robotilor-27548.html

Locul II și III la concursul universitar „RobotOlympics” București.

De asemenea  și majoritatea locurilor I la concursuri preuniversitare.

ZiareBotosani.ro și DorohoiNews.ro susține și a promovat activitatea prin numeroase articole.

Stirea anterioara

România a intrat sub jurisdicţia obligatorie a Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 2.000 de lei și material lemnos confiscat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.