Şefii mai multor instituţii publice au participat la discuţii cu prefectul judeţului - FOTO

Şefii mai multor instituţii publice au participat la discuţii cu prefectul judeţului - FOTO

Directorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), au fost invitaţi azi, 3 mai 2017, să participe la discuţii cu prefectul Dan Şlincu.

Cu această ocazie, şefii instituţiilor deconcentrate au prezentat o parte din problemele cu care se confruntă, solicitând sprijinul Instituţiei Prefectului în soluţionarea acestora. O intervenţie a avut-o Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, care a precizat că instituţia pe care o coordonează întâmpină dificultăţi în colaborarea cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în sensul că bazele de date sunt actualizate cu mari întârzieri iar astfel apar situaţii în care DSVSA ajunge în situaţia de a gestiona documente semnate de persoane decedate. 

„Ar fi util un protocol cu Instituţia Prefectului şi Evidenţa Populaţiei. Dacă bazele de date ar fi actualizate către instituţia noastră măcar o dată pe an, ar fi foarte bine”, a fost părerea Minodorei Vasiliu, directorul DSVSA. 

O nemulţumire a avut şi directorul APIA, care a susţinut că sunt fermieri ce nu pot depune încă cererile unice pentru obţinerea subvenţiilor în agricultură din cauza primarilor, care nu eliberează la timp adeverinţele solicitate. 

Pe de altă parte, şi prefectul Dan Şlincu a avut câteva nemulţumiri, în urma sesizărilor primarilor. Astfel, reprezentantul guvernului în teritoriu a solicitat conducerii DSP să elibereze cu celeritate avizele către unităţile administrativ – teritoriale necesare depunerii de proiecte. 

 „Vă rog să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a nu fi oameni nemulţumiţi, pentru a nu mai ajunge primari la Prefectură care să reclame activitatea din instituţii. În ce priveşte cele semnalate de directorul APIA, adresez un apel public în rândul tuturor edililor să răspundă cu celeritate solicitărilor fermierilor pentru eliberarea de adeverinţe”, a susţinut prefectul Dan Şlincu.

Campania de depunere a cererilor la APIA se apropie de final, peste 28.000 de fermieri înregistrându-şi deja dosarele. Până la termenul limită, pe 15 mai, mai sunt aşteptaţi în jur de 8.000 de fermieri, fapt pentru care funcţionarii instituţiei de agricultură vor veni la serviciu şi în acest weekend.

Stirea anterioara

Șeful de campanie online a lui Klaus Iohannis a murit într-un accident rutier produs în județul Suceava

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.