Prunele - medicamentele naturii. Trei motive pentru care să le consumi

Prunele - medicamentele naturii. Trei motive pentru care să le consumi

Consumate crude, în cure de două-trei săptămâni, aceste fructe reprezintă o sursă naturală de vitamine şi minerale, contribuind la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi creşterea rezistenţei organismului.

Prunele sunt bogate în provitamina A, dar şi în vitamina C. Ele conţin apă (80%), zaharuri, acizi organici, protide, mucilagii, celuloză, vitamine (A, B1, B2, C), sodiu, potasiu, calciu, fier şi mangan. Potasiul din prune contribuie la normalizarea activităţii celulelor sistemului nervos. De asemenea, aceste fructe scad febra, combat constipaţia, ajută la eliminarea toxinelor şi decongestionează ficatul.

Ideale în curele de slăbire

Aceste fructe se consumă cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Cine mănâncă dimineaţa opt prune îşi reglează tranzitul intestinal. În obezitate, hipertensiune şi reumatism se pot face cure de trei zile doar cu prune. Aceste fructe ajută şi la tratarea intoxicaţiilor alimentare, colicilor biliare şi a hemoroizilor. De asemenea, este de menţionat faptul că sunt slabe caloric, fiind ideale în curele de slăbire.

Previn anemia

Fiind bogate în vitamina C, prunele ajută la o mai bună absorbţie a fierului. Astfel, previn dezvoltarea de afecţiuni asociate cu carenţele în acest mineral, precum anemia. Ba mai mult, există studii care au arătat că un consum regulat de fructe bogate în vitamina C ajută la dezvoltarea rezistenţei corpului împotriva cancerului pulmonar sau al cavităţii bucale.

Reglează colesterolul

Superfructele furnizează şi o cantitate considerabilă de vitamina K ce contribuie la coagularea sângelui şi în funcţia de metabolizare osoasă. De asemenea, specialiştii au observat că anumiţi nutrienţi din prune pot inhiba şi evoluţia aterosclerozei provocate de nivelul ridicat de colesterol în corp şi pot stimula metabolismul glucidic, prevenind instalarea diabetului zaharat. 113 mg de potasiu conţine o prună, un mineral ce ajută la gestionarea tensiunii arteriale şi reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. "Alimentele voastre să fie medicamente şi medicamentele voastre să fie alimente.", Hipocrat. Sursa: ziarulring.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.