Greșeli pe care le faci când prepari sucuri naturale

Greșeli pe care le faci când prepari sucuri naturale

Sucurile de fructe si legume ar trebui sa faca parte din ritualul tau zilnic, sistemul tau imunitar va deveni mai puternic iar tu vei fi mai in forma ca oricand. Daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile acestora, incearca sa eviti aceste greseli atunci cand prepari sucuri naturale:

1. Prea multe fructe si legume
Sucul este excelent pentru cei care vor sa-si ia portia zilnica de nutrienti, in contextul in care intra direct in fluxul sanguin. Este ca si cum corpul nostru ar primi un vaccin cu vitamine, minerale si enzime. Una dintre cele mai comune greseli ale celor care prepara sucuri este faptul ca pun prea multe fructe in sucurile lor proaspete. Chiar daca fructele sunt pline de vitamine si minerale, de asemenea expun organismul la o cantitate mare de zahar, sub forma de fructoza.

Potrivit dr. Mercola, „fructoza nu este prietenul nostru, ba chiar din contra. Aceasta grabeste procesul de imbatranire, asa ca este bine sa fie limitat consumul ei, mai ales in sucuri".

Desigur ca asta nu inseamna ca nu poti adauga cateva fructe sucurilor tale de legume, pentru a le da o aroma mai buna, dar prea multa fructoza iti poate da peste cap nivelul de zahar din sange.

Daca iti este greu sa bei sucuri de legume, incearca sa le imbunatatesti cu un pic de lamaie sau lime.

2. Sucul tau nu este verde
Pentru a prepara un suc nutritiv, secretul este sa adaugi legume verzi din belsug, la fiecare portie. Sucurile verzi sunt bogate in nutrienti, produc clorofila, care ajuta la oxigenarea corpului tau. Acest lucru ajuta la detoxifierea si curatarea organismului, imbunatateste circulatia sangelui, etc. In acest fel, tu te vei simti mai bine ca niciodata si vei avea un plus de energie.

Cel mai bine ar fi sa te rasfeti din cand in cand cu sucuri vegetale dulci, iar in restul timpului ar trebui sa le consumi pe cele verzi. Una dintre cele mai bune „verzituri" pentru sucul tau ar fi salata Romaine. Este foarte gustoasa. Incearca sa variezi legumele.

3. Nu consumi sucul pe stomacul gol
Daca vrei sa beneficiezi din plin de toti nutrientii, bea sucul pe stomacul gol (sau macar cu jumatate de ora inainte de o masa). Astfel, organismul va fi capabil sa absoarba mai bine nutrientii din suc si va consuma o mica cantitate de energie, pentru digestie. Desigur ca un suc nu poate fi echivalentul unei mese, dar este un bonus suplimentar, necesar organismului tau. Cel mai bine ar fi sa bei acest suc dimineata, pe stomacul gol, iar dupa aproximativ o jumatate de ora poti manca. sursa: sanatate.bzi.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.