Greșeli majore pe care le facem atunci când vrem să slăbim

Greșeli majore pe care le facem atunci când vrem să slăbim

Cinci greșeli cruciale pe care le facem atunci când vrem să slăbimCinci greșeli cruciale pe care le facem atunci când vrem să slăbim. Slăbirea nu depinde numai de alimentele pe care le consumi, ci și de schimbarea unor obiceiuri care îți afectează silueta negativ.

Este adevărat că pentru a slăbi trebuie să facem mai multă mișcare și să consumăm alimente sănătoase precum legumele verzi, evitând carbohidrații și zaharurile. Cu toate acestea, după o perioadă de dietă, este posibil să simțim o poftă de mâncare și să ne simțim înfometați, ceea ce poate duce la un exces de alimente și la recuperarea kilogramelor pierdute sau chiar la un nou record de greutate.

Pentru a atinge succesul dorit în pierderea în greutate, trebuie să avem o abordare integrată și să ne schimbăm stilul de viață, adoptând noi obiceiuri alimentare sănătoase și să le menținem pe termen lung. Este important să respectăm regulile de bază pentru a ne atinge obiectivele și a ne menține în formă.

Iată care este topul greșelilor pe care le facem atunci când vrem să slăbim:

Mâncăm prea puțin
Reducerea drastică a cantității de mâncare consumată nu este întotdeauna soluția optimă pentru pierderea în greutate, chiar dacă pare contraintuitiv. În cazul în care nu asiguri suficienți nutrienți pentru organismul tău, metabolismul tău va încetini pentru a se adapta la înfometare, ceea ce va reduce rata de ardere a caloriilor și te va împiedica să pierzi în greutate. De asemenea, după o perioadă în care nu i-ai oferit corpului tău suficienți nutrienți, riști să mănânci mai mult și, prin urmare, să te îngrași. Prin urmare, este important să reduci porția de mâncare, dar nu într-un mod drastic, deoarece efortul de a trăi cu puține calorii nu poate fi susținut pe termen lung.

Nu consumăm destule proteine
Proteinele sunt un aliat important în lupta pentru controlul poftei de mâncare și menținerea senzației de sațietate, deci nu ar trebui să le excluzi din alimentație. Acestea au un efect benefic asupra metabolismului și digestiei, accelerând arderea caloriilor. Înlocuiește alimentele procesate și bogate în carbohidrați cu alimente bogate în proteine precum ouă, carne și pește gras, cum ar fi somonul, pentru a asigura aportul zilnic necesar de nutrienți.

Nu dormim cât trebuie
Pierderea în greutate depinde într-o mare măsură de calitatea somnului pe care îl avem. Când dormim mai puțin de 7-9 ore pe noapte, hormonii noștri se dezechilibrează. Mai exact, nivelul grelinei, hormonul care stimulează apetitul, crește, în timp ce nivelul leptinei, hormonul care ne face să ne simțim sătui, scade. Nutriționiștii ne avertizează că oboseala ne poate face să ne simțim mai flămânzi și să mâncăm mai mult decât ar fi necesar. Este important să ne odihnim suficient pentru a ne menține metabolismul în formă și a ne ajuta să pierdem în greutate.

Renunțăm prea repede
În procesul de a obține o siluetă dorită, trebuie să ai în vedere faptul că pierderea în greutate nu se face peste noapte, ci este un proces pe termen lung. Nu există soluții miraculoase, care să dureze și să fie în același timp sigure pentru sănătatea ta. Este important să fii pregătit pentru o serie de provocări în timpul dietei, cu zile în care vei fi mulțumit de progresul făcut, dar și momente când vei simți că stagnezi și nu avansezi.

Ne stresăm prea mult
Stresul are un efect negativ asupra sănătății și siluetei. Atunci când suntem supuși unei presiuni constante, nivelul cortizolului crește în corpul nostru, ceea ce declanșează senzația de foame. Planul nostru de a elimina kilogramele nedorite din talie este anulat deoarece stresul ne face să alegem alimentele care ne plac și care ne fac să ne simțim bine. De obicei, aceste alimente sunt bogate în calorii și zaharuri. Prin urmare, este important să ne relaxăm prin meditație, practicarea recunoștinței, mișcare sau a unui hobby, astfel încât să reducem nivelul de stres și de calorii din viața noastră.

Stirea anterioara

Clădire, folosită ca depozit, cuprinsă de flăcări la Vorona - FOTO

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.