Cum slăbești după 60 de ani

Cum slăbești după 60 de ani

Pe masura ce se apropie varsta de 60 de ani constati ca nu reusesti sa te mentii in forma, iar corpul tau nu are un aspect ferm? Nu trebuie sa te gandesti ca nu ai ce face impotriva anilor care au trecut.

Chiar daca este adevarat ca la aceasta varsta metabolismul nu mai are acelasi ritm din trecut, acest lucru nu inseamna ca nu poti lua masuri pentru a avea o greutate normala si a evita riscurile cauzate de obezitate. Atunci cand vrei sa slabesti dupa 60 de ani nu trebuie sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care nu le poti schimba, cum ar fi un istoric de afectiuni in cadrul familiei sau o predispozitie genetica, ci sa gandesti pozitiv pentru a identifica schimbarile care sunt la indemana ta. Daca actionezi practic vei elimina rapid descurajarea si lipsa de motivatie, in timp ce vei fi mai aproape de greutatea ideala pentru un organism sanatos. Iata cum trebuie sa procedezi daca vrei sa slabesti dupa 60 de ani:

1. Evalueaza-ti stilul de viata. Odata cu apropierea varstei de pensionare ai inceput sa ai un stil de viata mult mai pasiv? Petreci mai mult timp citind, mergand la restaurant, gatind retete delicioase pentru toata familia sau discutand cu prietenii decat facand plimbari sau alte exercitii? Cu siguranta este mult mai atractiv sa stai jos tot timpul, sa discuti despre ce ai auzit la stiri sau sa faci preparate gustoase savurate de cei dragi, insa silueta ar putea avea de suferit.

Nu trebuie neaparat sa renunti la activitatile tale preferate pentru a reusi sa elimini kilogramele in plus, dar ai putea sa le reinterpretezi pentru a reusi sa arati foarte bine. Astfel, poti gati in continuare dar evita sa gusti tot timpul. Foloseste bomboanele mentolate sau guma de mestecat pentru a nu ceda tentatiei care adauga multe calorii suplimentare. Cand ti-e pofta de dulciuri tine la indemana un bol cu fructe proaspete pentru a evita cresterea nivelului de colesterol.

Atunci cand mergi in vacanta nu-ti fixa drept obiectiv sa gusti toate preparatele locale, ci fii mai activa si alege sa vizitezi cat mai multe obiective turistice si sa afli detalii despre istoria locurilor pe care le vizitezi. In loc sa rezervi timp special pentru mesele copioase, finalizate cu deserturi hipercalorice, mai bine inscrie-te la un curs de gatit cu specific asiatic sau cu orice preparate pe care nu le cunosti deloc. Va fi o provocare si te vei implica in noua activitate, reducand timpul petrecut la restaurant sau acasa mancand foarte des. Este vorba despre modificarea echlibrului energiei din viata ta. Cu acelasi entuziasm te poti aseza la masa ori la stiri, dar ai putea si sa faci o plimbare sau sa mergi intr-o excursie interesanta. Totul depinde numai de tine.

2. Fii atenta la cantitatea de alcool pe care o consumi. Dupa ce te pensionezi vei avea mai mult timp liber pentru a merge in vacante sau a iesi la restaurant, iar acest lucru te poate face sa bei alcool mai des decat inainte. Cand te intalnesti cu prietenii poate iti face placere sa discutati toate noutatile la un pahar de vin sau o bere, dar trebuie sa tii cont cate pahare consumi pentru a preveni efectele nedorite asupra siluetei si sanatatii. Caloriile provenite din bauturi se pot acumula rapid, chiar inainte sa incepi sa mananci. In plus, specialistii au constatat ca persoanele care beau alcool la fiecare masa au tendinta de a alege alimente hipercalorice, care adauga centimetri in plus. Daca vrei sa slabesti limiteaza consumul de alcool la un pahar pe zi sau renunta complet, inlocuindu-l cu un ceai aromat sau o limonada cu ghimbir.

3. Armonizeaza-ti antrenamentele. Este foarte util sa fii mereu in miscare pentru a evita acumularea kilogramelor in exces. In ceea ce priveste exercitiile fizice, programul pe care il ai la sala va trebui corelat cu varsta ta pentru a obtine rezultate foarte bune. Un program variat, care include exercitiile de care ai nevoie este mult mai util decat sa alegi alergarea pe banda si sa te plictisesti, iar in cele din urma sa incetinesti ritmul oricum. Daca treci mereu de la un tip de exercitii la altul vei putea contracara eficient modificarile hormonale si cresterea proportiei de tesut adipos.

Fiecare antrenament la sala trebuie sa includa ridicarea greutatilor, care stimuleaza metabolismul si creste masa musculara. Potrivit specialistilor, acest tip de exercitii devin tot mai importante odata cu trecerea timpului, asa ca nu le neglija. In continuare trebuie sa faci exercitii de aerobic pentru a-ti proteja inima si a favoriza reconturarea zonelor-problema. La final fa exercitii de stretching pentru a mentine flexibilitatea incheieturilor. Vei remarca efectele pozitive chiar si atunci cand faci lucruri obisnuite acasa. Te vei misca mai usor si nu ti se va mai parea un efort sa mergi mai mult pe jos. sursa: eva.ro

Stirea anterioara

Hoț de buzunare prins în flagrant de polițiști la Botoșani

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.