Ce boli pot ascunde durerile în gât?

Ce boli pot ascunde durerile în gât?

Simptomele durerilor in gat pot fi acute, acestea putand sa apara brusc si sa dispara pentru cateva zile, sau cronica, ceea ce inseamna ca ele persista cateva saptamani sau chiar luni. in unele cazuri, simptomele pot fluctua in timp.

Cauzele durerilor in gat pot fi multiple. Iata cateva dintre acestea!

Racelile
Infectiile respiratorii cauzate de virusuri, cum este raceala,se numara printre cauzele cele mai tipice ale durerilor in gat. De obicei, afectiunea debuteaza cu gat iritat sau congestie nazala. Apoi apar si alte simptome, cum sunt tusea, stranutul, nas infundat. Unele dintre aceste virusuri pot ataca direct gatul. Astfel, se declanseaza o senzatie de arsura, care continua chiar si atunci cand nu mananci ori cand vorbesti.

Gripa
Durerea in gat poate fi un simptom al virusului gripal. La fel ca si raceala, tusea poate irita gatul si determina aparitia durerii. Pe langa durerea in gat pot aparea si durerile de corp, febra mare, oboseala.

Infectiile bacteriene
Durerile de gat pot fi cauzate si de o infectie bacteriana. Cea mai cunoscuta afectiune este amigdalita streptococica. Spre deosebire de simptomele racelii, nu vei stranuta, nasul nu se va infunda si nici nu vei tusi. Vei simti doar o durere in gat care va produce disconfort la inghitire. Acest simptom poate fi insotit de respiratia urat mirositoare, febra si umflarea ganglionilor limfatici.

Mononucleoza
Cunoscuta sub numele de boala sarutului, deoarece se transmite prin saliva, mononucleroza este o afectiune cauzata de virusul Epstein-Barr si este mai frecventa la persoanele mai tinere. Boala poate fi dificil de diagnosticat si se manifesta prin durere in gat, febra, oboseala, gat inflamat. Simptomele afectiunii pot fluctua si pot dura de la cateva saptamani pana la cateva luni.

Alergiile
Cele cunoscute sub numele de febra fanului se caracterizeaza prin stranut, lacrimarea ochilor si rinoree, care apar dupa ce intri in contact cu polenul, praful, firele de par, si care pot provoca disconfort in gat. De obicei, se simte un gadilat mai mult decat o durere reala, care tinde sa se agraveze in timpul sezonului, atunci cand alergenii sunt mai raspanditi. sursa: clickpentrufemei.ro

Stirea anterioara

A murit miercuri dimineață. Alina Pușcaș este în doliu

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.