Veste bună pentru toți șoferii din România! Decizia luată de Camera Deputaților

Veste bună pentru toți șoferii din România! Decizia luată de Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a reexaminat, marţi, ca urmare a unei decizii a CCR, proiectul referitor la circulaţia pe drumurile publice, stabilind că se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Pentru proiectul de lege s-au înregistrat 186 voturi ''pentru'', 21 ''împotrivă'' şi 7 abţineri. Astfel, conform prevederilor adoptate, "dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive de către poliţişti care nu poartă uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile".

A fost eliminată prevederea potrivit căreia, pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

Această lege pune bază pe prevenţie, a afirmat deputatul PNL Florin Roman.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a precizat că USR a votat împotriva proiectului de lege.
„A rămas o parte din ideea iniţială şi poliţiştii îi vor prinde mai greu pe vitezomani. (...) Încercaţi şi aţi reuşit printr-un vot să puneţi botniţă, frână Poliţiei. Dacă doreaţi să faceţi prevenţie, puteaţi să puneţi radare în puncte fixe, să faceţi campanii de conştientizare şi să faceţi infrastructură", a motivat Moşteanu.

Deputatul PSD Adrian Solomon a afirmat că proiectul este bun, având în vedere că, în prezent, poliţiştii se transformă în "vânători de oameni".

„Este prima lege votată de Parlament cu privire la circulaţia pe drumurile publice. Din 2002, Poliţia a făcut aceste reglementări. (...) Ei nu văd în acest cod de circulaţie decât un mod de a-i vâna pe oameni. Nu pun accent pe prevenţie. Poliţiştii se transformă, nici mai mult şi mai puţin, în vânători de oameni. Umblând cu tot felul de maşini neinscripţionate nu facem prevenţie, ci vânătoare de oameni", a susţinut Solomon. Camera Deputaţilor este for decizional. Sursa: agerpres.ro

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.