Legea care devine obligatorie în noiembrie! Vor fi verificați proprietarii de apartamente

Legea care devine obligatorie în noiembrie! Vor fi verificați proprietarii de apartamente

O nouă lege vine să impună reguli mai stricte proprietarilor de locuințe! Se modifică astfel o lege care era în vigoare de mai mulți ani, dar care nu prea era respectată în România.

Statul român are planuri ambițioase pentru a convinge proprietarii de locuințe să încheie asigurări obligatorii pentru locuințele lor. O nouă lege prevede că, atunci când un imobil este înscris în Cartea Funciară, trebuie verificată și polița de asigurare obligatorie pentru locuință.

Asigurare obligatorie la locuințe de luna viitoare
Prin urmare, de luna viitoare, românii vor trebui să prezinte o asigurare obligatorie pentru locuințe.

„Începând cu 11 noiembrie va intra în vigoare noua noastră lege şi una dintre modificări se referă la verificarea poliţei de asigurare atunci când o locuinţă este înregistrată în Cartea Funciară.

Măsurile pe care noi le-am găsit oportune în momentul de faţă, fără a afecta celelalte entităţi implicate în lege, sunt, în primul rând, introducerea unui punct de verificare a poliţei aşa cum am spus la Cartea Funciară, atunci când o locuinţă este înscrisă în Cartea Funciară ea trebuie să facă dovada existenţei acestei poliţe de asigurare”, a declarat Nicoleta Radu, Director General al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), potrivit Antena 3 CNN.

Directorul general al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Valentin Ionescu, a declarat că încă din 2018 a fost alcătuit un grup de lucru pentru schimbarea cestei legi. El a spus că „după lupte seculare care au durat 30 de ani” s-a reușit schimbarea acestei legi care era în vigoare din 2008.

Valentin Ionescu a precizat că „norma secundară care pune în aplicare această lege este aproape gata, discutată cu cei de la PAID, urmează să o aprobăm în consiliul ASF și publicată în Monitorul Oficial”.

Orice modificări ale datelor în Cartea Funciară se va face doar dacă locuința are o asigurare obligatorie în caz de dezastre naturale.

Ministrul Dezvoltării, despre responsabilitatea celor care construiesc pe viitor
Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea a vorbit la rândul său despre responsabilitățile care revin ministerului pe care-l conduce.

„Cred că, dacă până acum s-a construit extrem de mult, sunt şi situaţii în care, poate, nu s-au respectat proiecte sau în unele situații chiar nu au existat autorizaţii de construcţie. Cred că de aici ar trebui să ne raportăm la responsabilitate, ce facem de acum încolo, modul în care gestionăm tot ceea ce se construiește pe viitor fiindcă din astfel de situații pot apărea lucruri care pot duce la astfel de dezastre”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Prin această măsură autoritățile încearcă să-i determine pe cetățenii să încheie polițe de asigurare obligatorii fără a recurge la sancțiuni dure, cum ar fi amenzi.

Stirea anterioara

Reacția trustului PRO TV despre acuzațiile fostei concurente de la Vocea României, Xenia Costinar

Stirea Urmatoare

Măsuri de ordine și siguranță publică la manifestările religioase de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei din municipiul Iași în perioada 8-15 octombrie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.