Garda Forestieră – „DNA-ul padurilor” face angajări.  Salarii de până la 5.000 lei

Garda Forestieră – „DNA-ul padurilor” face angajări. Salarii de până la 5.000 lei

Test practic de integritate e proba careia trebuie sa ii faca fata cei care vor sa se angajeze la Garda Forestiera – „DNA-ul padurilor". Astfel se incearca recrutarea celor incoruptibili. Iar viitorii inspectori vor fi rasplatiti cu salarii atractive.

Asta isi propune ministrul mediului, care a vizitat o zona in care defrisarile au facut prapad. Aproximativ 2.000 de hectare de padure din Piatra Craiului au fost puse la pamant, iar o fundatie incearca acum sa repare raul facut acolo.

Pe Valea Dambovitei, cat vezi cu ochii, versanti intregi au ramas golasi. Din loc in loc, santuri adanci brazdeaza terenul: sunt caile pe care milioanele de busteni au fost coborati in vale.

De-a lungul timpului, aproximativ 2.000 de hectare de padure au disparut din aceasta zona a Masivului Piatra Craiului.

Mihai Zotta, Fundatia „Conservation Carpathia": „Pe acest drum, in anumiti ani - 2007, 2008, 2006 - treceau pe vale si 120 de camioane cu lemne pe zi."

Pentru a diminua jaful si efectele sale devastatoare, Ministerul Mediului a infiintat Garda Forestiera - o structura de control care va avea 617 inspectori.

Toti vor da un test teoretic de competenta profesionala, dar si unul practic, de integritate. Iar salariile vor fi pe masura.

Cristiana Pasca Palmer, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: „Salariul poate sa mearga pana la 5.000 de lei net si mai mult decat atat... Sa nu existe o cat mai mica tentatie catre coruptie."

Intre timp, o fundatie cumpara terenurile defrisate si in doar un an au reimpadurit o suprafata de o suta de hectare. Acum, linistea asternuta in urma miilor de drujbe face ca salbaticiunile sa revina treptat in vechile habitate.

Autoritatile spun ca acest model de reconstructie ecologica este un exemplu care ar trebui adoptat in toate zonele cu defrisari masive. Anual, potrivit estimarilor facute de ONG-uri, din padurile noastre dispar 8,8 milioane de metri cubi de lemn. Sursa: stirileprotv.ro

Stirea anterioara

Înregistrare audio halucinantă cu Telekom. Ați vorbit la telefon mai mult de 24 de ore pe zi și vă tăiem abonamentul!

Stirea Urmatoare

Ziua Bibliotecarului sărbătorită la Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.