Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va interzice prin lege plombarea drumurilor

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va interzice prin lege plombarea drumurilor

Adio, plombe şi asfaltare de mântuială. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vrea să interzică printr-o lege plombarea drumurilor. Scopul? Compania de Drumuri şi Autostrăzi susţine că astfel vrea să reducă cheltuielile uriaşe cu plombe de sezon. Plombe care au umplut bugetul companiei de găuri.

După ani de zile în care parcă n-au văzut sau nu i-a interesat, oficialii de la drumuri recunosc şi ei că ceva nu este în regulă.

"Îl repari şi oricum sare plomba mai încolo. Deci, nu asta e soluţia. Să plombezi. Chiar vorbeam cu doamna ministru şi noi o să băgăm în Guvern o strategie în sensul că domne, hai să renunţăm la plombări şi când facem o întreţinere să o facem, să spunem aşa tehnic şi ştiinţific", a declarat Daniela Drăghia, director CNADNR.

Specialiştii susţin că nu există o soluţie magică pentru refacerea drumurilor. Asta pentru că reparaţiile sunt făcute româneşte, cu materiale proaste şi manoperă de mântuială.

Ministerul Transporturilor a avut la dispoziţie în ultimii zece ani nu mai puţin de 22 de miliarde de euro. Echivalentul a 5.000 de kilometri de autostradă. Teoretic. Practic, s-au construit doar 214 kilometri. Restul au fost băgaţi în întreţinerea drumurilor.

Cea mai mare parte a fondurilor ministerului au dispărut în plombele din asfalt. Din acest motiv nu au existat bani pentru investiţii, susţin analiştii.

"Îşi face un plan de acţiune şi în anul ăla începe să plombeze. Şi pune plombe de sute de mii şi milioane de euro. Nimeni nu-l controlează pe cantităţi", a declarat Gheorghe Boeru, consultant infrastructură.

Conducerea Companiei de drumuri promite că va pune căpăt acestui prost obicei prin controale în regionale.

"Aici sunt nişte cheltuieli care până acum nu puteau, să zicem, să fie controlate. Cu toate că acuma am nişte controale interne pe la regionale să vedem ce au făcut cu banii", a spus Daniela Drăghia, director CNADNR.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.