ANAF pregătește marea verificare în România. Nu mai scapă nimeni

ANAF pregătește marea verificare în România. Nu mai scapă nimeni

Ministrul Finanțelor își va îndrepta atenția spre impozitele pe care le vor achita antreprenorii români care își dezvoltă afacerile în cadrul familiei.

Marcel Boloș a anunțat că ANAF va lua la puricat firmele de familie
ANAF pregătește verificări pentru soții sau frații care sunt asociați în firmele din România, a anunțat Marcel Boloș. Propunerea, concepută pentru a spori veniturile bugetare, provine de la ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Mai exact, ministrul Finanțelor a sugerat eliminarea posibilității ca două firme sau două microîntreprinderi din aceeași familie să beneficieze de impozite reduse de 1% sau 3% pe cifra de afaceri.

În schimb, în cadrul aceleiași familii, va fi permisă o singură microîntreprindere, iar cealaltă firmă va fi supusă impozitului pe profit de 16%, astfel încât să se obțină venituri mai mari pentru bugetul statului. În acest fel, ministrul Finanțelor spune că instituția pe care o conduce și-a îndreptat atenția către soții sau frații celor care dețin firme în România. Se va pune accentul pe impozitele pe care le vor plăti antreprenorii români care își dezvoltă afacerile în cadrul familiei.

Se va schimba impozitul în anumite condiții
În plus, ANAF va efectua controale în acest sens. De exemplu, în cazul în care doi soți dețin o firmă de contabilitate și o firmă specializată în producția de prăjituri, iar unul dintre soți se ocupă de contabilitatea firmei partenerului, atunci una dintre aceste firme va plăti impozitul de 1 sau 3% pe cifra de afaceri.

Acesta este cunoscut sub numele de impozit pentru microîntreprinderi, în timp ce cealaltă companie, indiferent de nivelul cifrei de afaceri, va fi supusă impozitului pe profit de 16%. În cazul în care discutăm despre un frate și o soră, care pot avea, de exemplu, nume diferite, cele două microîntreprinderi nu pot fi înregistrate în cadrul aceleiași familii, iar una dintre ele va trebui să plătească impozitul pe profit.

Va fi cu siguranță o provocare pentru inspectorii ANAF, mai ales că în primele două luni ale anului, deficitul bugetar este de aproximativ 30 de miliarde de lei. Această sumă imensă lipsește din bugetul de stat și practic statul se vede nevoit să se împrumute pentru a-și putea acoperi cheltuielile cu pensiile și salariile. Prin această măsură, ministrul Finanțelor crede că va reuși să atragă mai mulți bani.

Cu toate acestea, există posibilitatea să se întâmple exact opusul, deoarece în cazul în care o firmă, de exemplu, trece la impozitul pe profit de 16% în cadrul unei familii, ar putea să declare un profit mai mic tocmai pentru a plăti mai puțin la impozite.

Stirea anterioara

Românii din străinătate își pot plăti taxele și impozitele pe veniturile și proprietățile din România prin ghiseul.ro

Stirea Urmatoare

Lucian Trufin: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.