ANAF face ravagii în România! Sunt anunțate controale masive. Cine sunt cei vizați

ANAF face ravagii în România! Sunt anunțate controale masive. Cine sunt cei vizați

Fiscul, împreună cu Inspecția Muncii au lansat o campanie, care va duce la majorarea numărului de controale, cu scopul de a colecta mai mulți bani la bugetul de stat. În acest sens, ANAF are o serie de proiecte care vizează atât persoanele fizice, cât și pe cele juridice. Despre ce este vorba și cine este vizat mai exact?

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) se pregătește de controale masive în următoarea perioadă. În acest context, numărul verificărilor va crește substanțial până la finalul anului 2025.

Numărul controalelor va crește în următoarea perioadă
Anunțul de majorare al numărului de controale cu 10%, vine chiar dacă Fiscul a pierdut anul trecut aproape jumătate din disputele fiscale cu românii. Mai exact, în anul 2020, în aproximativ 30% dintre cazuri (raportat la totalul de sume impuse de ANAF), contribuabilii au avut câștig de cauză în fața instanțelor de judecată, desființând actele de impunere emise de inspecția fiscală.

La acest procent, trebuie adăugat și un altul, de 15%, pentru care contribuabilii au obținut anularea actelor de impunere în faza administrativă a contestării (fără a mai fi necesară parcurgerea procedurii judiciare în fața instanțelor de judecată).

Cu toate acestea, autoritatea dorește să verifice contribuabilii și să mărească gradul de conformare fiscală.

Cine sunt vizați de aceste controale ale ANAF?
În ceea ce priveşte conformarea voluntară, ANAF are o serie de proiecte în derulare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice. Toate detaliile au fost dezvăluite de Mihaela Drăgulin, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență pentru contribuabili, ANAF.

„Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare. Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili”, a declarat aceasta la Antena 3.

Printre cei vizați de acțiunile de conformare fiscală se numără inclusiv profesorii, care dau meditații acasă, cei care închiriază bunuri, dar și stiliştii care se ocupă de machiaj sau coafură.

Campanie lansată de ANAF și Inspecția Muncii
Amintim că, ANAF împreună cu Inspecția Muncii au lansat o campanie pentru ”prevenirea” muncii nedeclarate, dar și proiectul-pilot pentru realizarea de controale în timp real, planificat să se deruleze în viitorul apropiat, pentru îmbunătățirea conformării voluntare.

Pe lângă o creștere cu 10% a numărului de inspecții fiscale până la finele anului 2025, ANAF a anunțat că dorește majorarea colectării cu 2,5 puncte procentuale din PIB în același interval de timp și reducerea decalajului de colectare a TVA, priorități prevăzute, de altfel, de Planul Național de Reziliență și Redresare a României (PNRR).

Stirea anterioara

5 motive pentru care îți este foame foarte des

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.