Cătălin Botezatu trece prin momente dificile. Drama neştiută a designerului

Cătălin Botezatu trece prin momente dificile. Drama neştiută a designerului

Săptămâna trecută, designerul Cătălin Botezatu a ajuns din nou pe mâna medicilor turci în urma unor probleme cardiace grave. O nouă intervenţie se pare că i-a salvat viaţa, dar, dacă nu respectă recomandările medicilor, poate ajunge la complicaţii majore.

După ce i s-au montat şase stenturi în urmă cu aproape doi ani, designerul a ajuns la un spital din Turcia pentru o nouă intervenţie. “Operaţia a durat trei ore şi jumătate, iar pentru noi a fost unul dintre cele mai complexe cazuri. Intervenţia prezintă un mare risc, aşa că am făcut un consiliu medical. Exista un mare risc de infarct. Artera lui era înfundată 90%”, a declarat medicul care l-a operat pe Cătălin Botezatu. De atunci, creatorul s-a retras într-un resort din Turcia, unde urmează un program de detoxifiere, semn că abuzurile din ultima perioadă sunt de vină pentru faptul că a ajuns din nou pe patul de spital.

Contactat de „ring” pentru a comenta acest tip de probleme medicale, prof. dr. Mircea Cinteză, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti, a precizat că, dacă pacientul nu respectă recomandările şi medicaţia prescrisă, îşi poate risca viaţa. „În general, stenturile se pun pe vase pentru a rămâne deschise. Arterele inimii ajung în situaţia să fie tratate din cauză că bolnavul nu a prevenit îmbolnăvirea severă a acestora. Prevenţia se face tratând bolile care duc la ateroscleroză şi, mai târziu, la tromboza arterelor respective. Bolile care conduc la aşa ceva sunt hipertensiunea, diabetul, colesterolul crescut, toate contribuind la îngroşarea permanentă a vaselor care captează colesterol, ce poate astupa în întregime vasul. La inimă, îngroşarea vaselor duce la scăderea irigaţiei, adică la cardiopatie ischemică. Într-o formă uşoară, aceasta se manifestă cu angină pectorală, dureri ce apar din când în când la efort, emoţii şi frig. Dacă problema este mai gravă, durerile devin mai intense, prelungite şi se poate ajunge la un infarct de miocard atunci când arterele se astupă complet. La 90% există o îngustare semnificativă a arterelor, o stenoză semnificativă ce necesită o intervenţie riguroasă“, a explicat medicul. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

De ce să nu mai combini vinul cu apa minerală

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.