Un botoșănean a fost prezent la Adunarea Generală a rețelei puneuropene Europe Direct (Praga)

Un botoșănean a fost prezent la Adunarea Generală a rețelei puneuropene Europe Direct (Praga)

În perioada 9 – 12 octombrie, Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a participat la Adunarea Generală a rețelei puneuropene Europe Direct care a avut loc Hotel Hilton - Praga.

În programul adunării au avut loc ședințe plenare despre prioritățile strategice ale Uniunii Europene în perioada 2020-2024. Au mai avut loc discuții pe ateliere despre relațiile cu alte rețele ale Uniunii Europene, bune practici ale cooperării cu presa locală și media socială, mobilizarea tinerilor multiplicatori/influenceri din media socială pentru a realiza o audiență extinsă, legăturile cu administrațiile locale sau regionale și cu reprezentanții societății civile în teritoriu precum și cu Parlamentul European.

Reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani a luat cuvântul în plenul primei zile a Adunării, făcând referire la un subiect de interes pentru consumatorii europeni, respectiv adoptarea, în perioada noului mandat, a unor decizii de la nivelul Uniunii Europene privind introducerea rețelelor de internet de tip 5G. El propus ca, înainte de adoptarea unor decizii la nivel european, să se procedeze la consultări cu toate părțile interesate, de exemplu municipalitățile sau asociațiile de consumatori. A mai cerut, de asemenea, să se efectueze studii medicale, aprofundate finanțate de Uniunea Europeană, pentru a se stabili cu mai multă exactitate efectul rețelelor 5G asupra sănătății oamenilor. Radu Căjvăneanu a primit răspuns în direct din partea Domnului Stephen Clark, director al birourilor de legătură din cadrul Direcției generale de comunicare a Parlamentului European, care a spus că problema este de natură a fi dezbătută, inclusiv în cadrul Parlamentului European. La rândul său domnul Richard Kuhnel, director pentru reprezentare și comunicare a Statelor membre în cadrul Direcției generale de comunicare a Comisiei Europene i-a răspuns că da, este posibil și necesar să fie organizate dezbateri cu părțile interesate (municipalități, consumatori etc.) și de asemenea să fie finanțate studii medicale privind efectul rețelelor 5G asupra sănătății semenilor noștri. Reprezentantul Centrului Europe Direct Botoșani a participat, de asemenea, la un atelier privind relațiile cu alte rețele ale Uniunii Europene precum și la un alt atelier privind legăturile cu administrația locală și regională.

Au mai avut loc discuții despre combaterea schimbărilor climatice, dialogul cu cetățenii, siguranța frontierelor, Piața Unică Europeană, o interesantă expoziție cu exemple de bune practici din activitatea centrelor Europe Direct.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei! Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan în pădure

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.