Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pompier botoşănean, noul campion naţional la cros pe I.G.S.U.

Pompier botoşănean, noul campion naţional la cros pe I.G.S.U.

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani are un premiant cu care se mândreşte - plutonierul major Iulian Rotariu, în vârstă de 37 ani, care, la toate competiţiile de cros şi maraton la care participă, reuşeşte să urce pe podium.

Cele mai recente victorii sunt: obţinerea titlului de campion naţional al pompierilor, la categoria de vârstă 35 – 45 de ani, la finalul unei curse de 4.000 de metri, şi a locului al  II-lea, la aceeaşi categorie de vârstă, la proba de 1.500 metri. Premiile au fost adjudecate după participarea la ediţia finală a campionatului de cros şi atletism – Cupa  „Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România” - ediţia 2013, care s-a desfăşurat la Bistriţa, în perioada 22 – 25 aprilie.

Subofiţerul s-a calificat, astfel, la etapa finală a concursului de cros şi atletism pe Ministerul Afacerilor Interne, care va avea loc la Constanţa, între 11 – 14 iunie. Angajat ca subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani din 2007, plt. maj. Iulian Rotariu  pare de neoprit. Participă la aproape orice competiţie de gen, aşa încât palmaresul este unul destul de bogat. El consideră că în cazul său "meseria este 100% din performanţe”.

De-a lungul anilor a câştigat peste 20 de medalii. Numai în acest an şi-a completat colecţia cu şase. A obţinut locul I la categoria 30 – 39 ani, la Maratonul Zăpezii – Râşnov 2013, după ce a parcurs 42,8 km în trei ore şi 32 de minute, locul I la „Crosul Jandarmeriei – ediţia 2013” Botoşani (categoria peste 20 de ani) şi locul I la „Crosul Sfântul Gheorghe”.

Relativ începător, pompierul susţine că mare parte din performanţele sale i le datorează şi profesorului Dana Vieru de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, care îl pregăteşte îndeaproape. Aleargă de cel puţin trei ori pe săptămână, câte 20 de kilometri pe diferite trasee tehnice din apropierea municipiului Botoşani.

Consideră că: „toate limitele umane pot fi depăşite şi toate punctele geografice pot fi atinse”, acesta fiind şi crezul lui, iar visul este să alerge în Antarctica şi  Sahara. Anul 2013 l-a declarat – anul maratoanelor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani