Mai multe burse Erasmus, din 2014

Mai multe burse Erasmus, din 2014

Erasmus+, noul program al UE pentru educație, formare, tineret și sport, planificat să înceapă în ianuarie,  va beneficia de un buget de 14,7 miliarde de euro, cu 40% mai mare decât valoarea actuală.

Timp de șapte ani, peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfășura activități de voluntariat în străinătate.

Printre aceste persoane se numără 2 milioane de studenți din învățământul superior, 650.000 de ucenici și elevi din învățământul profesional, precum și peste 500.000 de tineri implicați în programe de schimb de experiență sau de voluntariat în străinătate.

Din România, în jur de 80.000 de persoane au beneficiat de sprijin prin intermediul programului Erasmus în perioda 2007-2013.

Studenții care intenționează să urmeze un program complet de studii de masterat în străinătate, vor beneficia de o nouă schemă de garantare a împrumuturilor, gestionată de Fondul european de investiții.

Extinderea finanțării

Erasmus+ va oferi, de asemenea, finanțare pentru personalul din educație și formare, pentru lucrătorii din domeniul tineretului și pentru parteneriate între universități, colegii, școli, întreprinderi și organizații non-profit.

Erasmus+ are trei obiective principale. Două treimi din buget se alocă pentru oportunități de studiu în străinătate, atât pe teritoriul UE, cât și în afara sa, iar din restul bugetului se vor sprijini parteneriate între instituții de învățământ, organizații pentru tineret, întreprinderi, autorități locale și regionale și ONG-uri, precum și reforme de modernizare a educației și a formării profesionale și de promovare a inovării, a spiritului antreprenorial și a capacității de inserție profesională.

Noul program Erasmus+ combină toate schemele actuale ale UE pentru educație, formare profesională, tineret și sport, inclusiv Programul de învățare pe tot parcursul vieții (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), programul „Tineret în acțiune” și cinci programe de cooperare internațională (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate).

Erasmus+, în număr de bursieri

Astfel, în următorii șapte ani, 2 milioane de studenți din învățământul superior vor avea posibilitatea să studieze sau să se formeze profesional în străinătate, inclusiv în cadrul a 450.000 de stagii de practică.

Un număr de 650.000 de ucenici și de elevi din învățământul profesional vor primi burse ca să studieze, să se formeze profesional sau să lucreze în străinătate, iar 800.000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, formatori, membri ai personalului didactic și lucrători din domeniul tineretului vor avea posibilitatea de a preda sau de a oferi cursuri de formare profesională în străinătate.

Alți  200.000 studenții masteranzi care urmează un ciclu complet în altă țară vor beneficia de garanții ale împrumuturilor.

Totodată, peste 500.000 de tineri vor putea desfășura activități de voluntariat în străinătate sau vor putea participa la programe de schimb de experiență.

De asemenea, peste 25.000 de studenți vor primi burse pentru a urma programe comune de masterat, ceea ce înseamnă a studia la cel puțin două instituții de învățământ superior din străinătate.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.