Transformare radicală la Facebook! Compania şi-a schimbat numele şi logo-ul

Transformare radicală la Facebook! Compania şi-a schimbat numele şi logo-ul

Utilizatorii Facebook din lumea întreagă au fost uimiţi de anunţul făcut, joi, de către Mark Zuckerberg. Cum se va numi, de acum încolo, compania fondată de acesta şi ce planuri noi s-au pus în mişcare pentru viitor?

Gigantul fondat de către Mark Zuckerberg trece printr-un proces de rebranding şi îşi schimbă numele şi se va numi, de acum încolo, Meta, potrivit unui anunţ făcut joi de către companie. Totul are legătură cu ambiţiile de a construi “metaversul”, un mediu virtual comun în care compania îşi pune speranţele că va deveni următoarea mare platformă informatică.

Noul logo al Meta seamănă cu semnul pentru infinit
Noul siglă a Meta a fost dezvăluită la sediul din Menlo Park, California. Logo-ul “Like” a fost înlocuit cu o formă de infinit albastru.

Mark Zuckerberg a explicat şi că noul nume reflectă faptul că, în timp, utilizatorii nu vor trebui să folosească Facebook pentru a utiliza celelalte servicii ale companiei.

În urma acestui anunţ, acţiunile companiei au crescut, joi, cu mai bine de 3%.
Numele reţelei sociale va rămâne în continuare Facebook.

Metavers este un termen inventat pentru prima dată într-un roman distopic publicat acum 30 de ani şi se referă, în linii mari, la ideea unui mediu virtual partajat, care poate fi accesat de oameni care folosesc diferite dispozitive, transmite agenţia Reuters.

Schimbarea vine exact într-o perioadă delicată pentru companie
Compania, care a investit mult în realitatea augmentată şi virtuală, a anunţat, joi, că schimbarea va reuni diferitele aplicaţii şi tehnologii sub un singur brand nou, dar că nu îşi va schimba structura corporativă.

„În acest moment, marca noastră este atât de strâns legată de un singur produs, încât nu poate reprezenta tot ceea ce facem astăzi, darămite în viitor”, a explicat Mark Zuckerberg.

Gigantul Facebook, care raportează aproximativ 2,9 miliarde de utilizatori lunari, s-a confruntat cu un control din ce în ce mai mare în ultimii ani din partea parlamentarilor şi autorităţilor de reglementare globale. Cel mai recent, denunţătoarea Frances Haugen, fostă angajată a companiei, a scos la lumină documente despre care a spus că arată cum compania a ales profitul în locul siguranţei utilizatorilor.

Vor fi angajaţi 10.000 de oameni în Europa, în următorii ani
Facebook a declarat săptămâna aceasta că divizia sa de hardware Facebook Reality Labs, care este responsabilă pentru eforturile AR şi VR, va deveni o unitate de raportare separată şi că investiţia sa în aceasta va reduce profitul total din exploatare din acest an cu aproximativ 10 miliarde de dolari.

Compania a creat, în 2021, o echipă de produse concentrată pe metavers şi a anunţat recent planuri de a angaja 10.000 de angajaţi în Europa, în următorii cinci ani, pentru a lucra la acest efort.

Stirea anterioara

Se apropie Ziua Morților sau Luminația. Tradiții și superstiții pe care trebuie să le respecți în această zi de sărbătoare!

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.