Primăria Cândești – Finalizarea implementării proiectului „Gestionarea sigură a riscului de inundații în zona transfrontalieră a râului Siret”

Primăria Cândești – Finalizarea implementării proiectului „Gestionarea sigură a riscului de inundații în zona transfrontalieră a râului Siret”

Proiectul este în acord cu obiectivul tematic nr.8 „Provocări comune în domeniul securității și sigurantei din programul JOP 2014-2020, prioritatea nr.4.2

Proiectul a fost implementat și desfășurat cu succes, îndeplinindu-se atât obiectivul general:

- consolidarea cooperării transfrontaliere între autoritățile implicate în gestionarea dezastrelor naturale și creșterea capacităților acestora de a face față situațiilor de urgență pentru asigurarea siguranței cetățenilor în zona transfrontalieră a bazinului râului Siret.
cât și obiectivele specifice:
- creșterea capacității comunităților locale de prevenire și intervenție în caz de inundații prin acțiuni comune și sisteme integrate.
- creșterea neplăcerii în domeniul prevenirii și gestionării eficiente a riscurilor în zona transfrontalieră prin transferul de cunoștințe și experiență.
- intensificarea fluxului de informații între autoritățile publice locale din zona transfrontalieră referitoare la situația de urgență și pregătirea populației în caz de inundații.

Rezultatele principale ale proiectului:
- construirea unei clădiri moderne în localitatea Cândești, creând posibilitatea creșterii capacității de găzduire a populației locale afectată de dezastre naturale sau provocate de om. Noua clădire va avea o suprafață construită de 547,5 metri pătrați și o suprafață utilă de 1.095 metri pătrați, înălțimea maximă de 8,55 metri. Nivelul parterului este împărțit în următoarele funcții: sufragerie, bucătărie, băi, hol și dormitore comune.
- echipamente specializate achiziționate de partenerii din proiect;
- evenimente commune: întâlniri de parteneriat, schimburi de experiență, caravane mobile, antrenamente efectuate în localități de pe ambele părți ale frontierei România-Ucraina;
- stagiu practic în comuna Cândești;
- realizarea unui studio privind prevenirea, protecția, controlul și intervenția în situații de urgență.

Proiectul are valoarea totală de 497.399,05 Euro (2.401.343,13 Ron), din care contribuția UE este în valoare de 446.941,05 Euro (2.157.742,00 Ron).

Detalii de contact: 
- Giuraniuc Niculai  tel.: 0746224521, 
- Coțofrec Ștefan    tel: 0740015739
- e-mail: [email protected]

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

Stirea anterioara

Minoră dată dispărută! Dacă ați văzut-o, conctactați autoritățile!

Stirea Urmatoare

Jandarmii botoșăneni la datorie pentru preîntâmpinarea unor incidente în weekendul care urmează

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.