Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Informații utile pentru înființare

Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Informații utile pentru înființare

Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut public, prin intermediul portalului său oficial, Ghidul destinat asociațiilor, fundațiilor și federațiilor, entități juridice fără scop patrimonial.

Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor publicat de ANAF furnizează detalii esențiale despre procesul de înființare a acestor organizații, procedura de înregistrare fiscală, regulile privind impozitul pe profit și alte obligații declarative, precum și modul în care acestea pot interacționa cu ANAF.

Mesaje false trimise din nou în numele ANAF. "Nu trebuie să daţi curs solicitărilor!"
Potrivit comunicatului emis de ANAF, organizațiile non-profit au posibilitatea de a desfășura activități într-o varietate de domenii, inclusiv sănătate, educație, cercetare, cultură, protecție socială, drepturile omului, mediu, comunicare și sport.

Ghidul subliniază că aceste organizații pot să îndeplinească diverse roluri, cum ar fi intermedierea între cetățeni și autorități, facilitarea integrării sociale și politice, furnizarea de bunuri și servicii publice sau reprezentarea intereselor de grup în societate.

În plus, ANAF precizează că termenul limită pentru depunerea declarației anuale privind impozitul pe profit și plata acestuia pentru entitățile vizate de ghid, pentru perioada 2021-2025, este până la data de 25 iunie a anului următor.

„Pe perioada 2021-2025, pentru entităţile care fac obiectul prezentului ghid, termenul pentru depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor", se menţionează în document.

Este important de menționat că organizațiile non-profit sunt obligate să depună declarația privind impozitul pe profit chiar și în situația în care înregistrează doar venituri neimpozabile sau cheltuieli nedeductibile, conform legislației în vigoare, potrivit agerpres.ro.

Stirea anterioara

Dezechilibre hormonale care ne fac să îmbătrânim prematur

Stirea Urmatoare

Peste 600 de locuri de muncă vacante la nivelul județului Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.