Ce trebuie să conțină declarația pe propria răspundere pentru ieșirea din case pe timpul nopții

Ce trebuie să conțină declarația pe propria răspundere pentru ieșirea din case pe timpul nopții

Circulația persoanelor pe timpul nopții va fi interzisă, începând de luni, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Excepții se vor face în cazul persoanelor care merg sau se întorc de la muncă, sau care au nevoie de asistență medicală sau să cumpere medicamente.

Românii se întorc de luni la restricții de circulație pe timpul nopții și la declarații pe propria răspundere. Populația nu va avea voie să iasă din casă în intervalul 23:00 – 5:00 în următoarele 30 de zile.

Pentru ce motive poți ieși noaptea din casă Există și excepții. Iar ele sunt enumerate strict:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Reapare declarația
Potrivit hotărârii CNSU, pentru „verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere”.

În același timp, „pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil”.

Ce trebuie să conțină declarația pe propria răspundere
Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

„Poate să fie scrisă și de mână”, a declarat vineri, șeful DSU, Raed Arafat.

Sursa: libertatea.ro

Stirea anterioara

Campanie electorală pe timp de pandemie: Ce măsuri obligatorii impune Guvernul pentru alegerile parlamentare

Stirea Urmatoare

Acțiune cu efective mărite în Dorohoi! Peste 100 de amenzi date pentru depășirea vitezei

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.