Atenție, părinți! Jocul sinuciderii Momo țintește copiii prin YouTube și Minecraft

Atenție, părinți! Jocul sinuciderii Momo țintește copiii prin YouTube și Minecraft

Părinții cred că ai lor copii sunt în siguranță în mediul online odată cu apariția platformei YoutubeKids. O mamă însă a descoperit că aplicația conține instigare la sinucidere, și nu numai!

Mediul online reprezintă o amenințare pentru copiii cu acces nelimitat. Date fiind numeroasele provocări online care pun în pericol viața micuților internauți, părinții sunt sfătuiți să supravegheze activitatea copiilor de pe internet. Cu scopul de a filtra conținutul online a apărut și aplicația YoutubeKids, însă o mamă din Florida a descoperit contrariul. Aceasta a găsit filmulețe cu instrucțiuni de sinucidere pe Minecraft și Youtube; același conținut a fost descoperit în urmă cu câteva luni pe platforma YoutubeKids.

„Mă înfurie, mă întristează și mă frustrează. Sunt medic pediatru și văd tot mai mulți copii care ajung la cabinet cu urme de agresiuni provocare de încercările de sinucidere. Nu am niciun dubiu că media și lucrurile ce au legătură cu mediul online contribuie la asta", a spus mama.

De asemenea, aceasta a spus că în urma cercetării asupra conținutul online a descoperit că instigarea la sinucidere nu este singurul pericol pentru copii. Alături de instrucțiunile de a-și face rău, copiii devin victimele abuzului, traficului de persoane, violenței cu armele și celei domestice. Scenele periculoase fac parte din jocul Minecraft și din diversele video-uri de pe Youtube și Youtube Kids.

Femeia a raportat conținutul amenințător și consideră că Youtube-ul ar trebui să aibă un filtru mai strict în ceea ce privește conținutul pentru copii. A spus că înțelege că Google privește platforma ca pe o afacere și că interesele companiei sunt diferite de cele ale unui părinte, dar crede că ar trebui să răspundă mai repede cerințelor părinților.

„Chiar dacă cineva semnalează o problemă este oricum prea târziu pentru că răul a fost provocat. Există o discrepanță între ceea ce știu copiii despre tehnologie și ceea ce știu părinții, pentru că aceștia din urmă nu au crescut cu ea. Copiii sunt digitali nativ, în timp ce părinții sunt digitali imigranți", a mai complet mama. Sursa: qbebe.ro

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Liceului Teoretic Anastasie Başotă Pomîrla, în Săptămâna Altfel

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.