Județul Botoșani se situează pe locul 7 la creșterea cifrei de afaceri din industrie în 2013

Județul Botoșani se situează pe locul 7 la creșterea cifrei de afaceri din industrie în 2013

Cifra de afaceri din industrie a crescut în județul Botoșani cu 10,5% în 2013, mai mult decât dublu față de media de creștere la nivel național, de 4,7%, ceea ce situează județul pe locul 7 la nivelul țării după acest indicator, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

În județ sunt reprezentate aproape toate ramurile industriale, realizându-se în mod sistematic o mare varietate de produse: industria ușoară și confecții (31%), industria alimentară (22%), aparataj electric (10%), articole tehnice din cauciuc (8,4%), mobilă (2,4%).

Producția industrială a județului a crescut anul trecut cu 4,6%, un ritm ceva mai lent față de media națională de 7,8%.

Județul Botoșani dispune de un potențial turistic important, însă anul trecut au fost înregistrate doar 33.349 sosiri turiști și 39.001 înnoptări. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a variat între 11% (în decembrie) și 19,8% (în martie).

Numărul persoanelor juridice active în județul Botoșani se ridica, la finele lunii martie 2014, la 6.220, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Peste 35,6% dintre acționarii/asociații acestor persoane juridice erau femei, iar circa 37% dintre aceștia aveau până în 39 de ani.

În primele trei luni ale anului, în județul Botoșani au fost realizate 314 înmatriculări de persoane fizice și juridice. De asemenea, 58 de societăți au intrat în insolvență, 81 și-au suspendat activitatea, 54 au fost dizolvate și 363 radiate.

La finele lunii decembrie 2013, efectivul salariaților din județul Botoșani era de 50.724 persoane, cei mai mulți lucrând în servicii — 31.665.

Rata șomajului era de 5,2%, iar numărul șomerilor se ridica la 8.273 persoane, din care 3.187 femei.

Câștigul salarial mediu brut la nivelul județului Botoșani era de 1.664 lei la sfârșitul anului trecut, iar cel mediu net de 1.211 lei, în timp ce media la nivel național a fost de 2.430 lei, respectiv 1.760 lei, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/ a colectat venituri din taxe și impozite de 348,3 milioane lei (peste 77 milioane de euro) de la contribuabilii din județul Botoșani în primul trimestru din 2014, potrivit furnizate AGERPRES de către ANAF.

Sumele colectate reprezintă circa 0,82% din totalul veniturilor bugetare colectate de Fisc în primele trei luni ale anului în curs, în întreaga țară, nivel apropiat de procentajul înregistrat în 2013, când ANAF a colectat de la contribuabilii din județul Botoșani 1,439 miliarde lei (aproape 320 milioane euro). Sursa: AGERPRES.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor de Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.