Paradă impresionantă în a doua zi a Festivalului Național de muzică populară „Mugurelul” - VIDEO/FOTO

Paradă impresionantă în a doua zi a Festivalului Național de muzică populară „Mugurelul” - VIDEO/FOTO

În acest sfârșit de săptămână se desfășoară la Dorohoi cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de muzică populară „Mugurelul”. Ieri, 16 iunie 2012, începând cu ora 18.00, scena din Parcul „Brazi” Dorohoi, a fost locul primelor evoluții artistice ale participanților la această ediție a Festivalului.

Astăzi, 17 iunie, în cea de-a doua zi a festivalului, dorohoienii au avut parte de un spectacol deosebit oferit de tradiționala paradă a celor peste 500 de copii şi tineri invitați sau participanți la festival.

Parada a început în jurul orei 12:30 și a avut ca punct de plecare Spitalul Municipal Dorohoi. De aici aceștia au pornit într-o impresionantă paradă pe traseul: Bulevardul Victoriei – Pietonalul Grigore Ghica – Clădirea fostei primării – Strada A. I. Cuza – Muzeul Științele Naturii – Parcul Brazi.

La paradă au participat mai multe grupuri printre care amintim: Palatul Copiilor din Botoșani, Universitatea Cernăuți din Ucraina, „Corăgheasca” Deleni, județul Iasi, „Dumbrava Minunată” Fălticeni, „Dorulețul” Palatul Copiilor din Tulcea, „Pui de Moroșan” Oncești, județul Maramureș, „Mărgineanca”, județul Botoșani, „Nadiia Zamku” Clubul Copiilor „Mihai Teliman” Siret, „Balada Dornelor” Vatra Dornei Suceava, „Junii călușari” Sârbii-Măgura, județul Olt, „Poienița” Vorona județul Botoșani, „Stejărelul” Darabani județul Botosani, „Comorile Luncii” Lunca județul Botosani și „Cordăreanca” Cordăreni județul Botoșani.

Parada s-a încheiat la Parcul „Brazi”, unde a început spectacolul şi concursul în care artiştii vor fi evaluaţi de un juriu format din personalităţi ale muzicii populare şi folclorului, cadre didactice universitare, realizatori de radio şi televiziune, preşedintele acestuia fiind prof. Ioan Cobâlă, dirijorul orchestrei profesioniste „Rapsozii Botoşanilor”.

Sursa: DorohoiNews.ro

[nggallery id=139]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.