Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității instituționale în Regiunea Dunării”, care reunește 11 parteneri din trei state (România - stat membru UE și două state cu statut de candidat - Republica Moldova și Ucraina).

Proiectul depus la finanțare în cadrul Programului transnațional „Regiunea Dunării 2021-2027”, are o valoare de 2,3 milioane de euro, iar cofinanțarea Consiliului Județean este de aproximativ 13 mii de euro. Acesta vizează înființarea unui centru de formare la nivelul Consiliului Județean Botoșani pentru consolidarea capacității de absorbție efectivă și eficientă a fondurilor UE și pregătirea celor două state candidate, Moldova și Ucraina, pentru procesul de aderare și integrare europeană. „Atragerea de fonduri europene reprezintă una dintre ele mai importante activități din cadrul Consiliului Județean Botoșani, lucru demonstrat din plin în acest mandat. De asemenea, acordăm o atenție deosebită și parteneriatelor cu cele două țări vecine, pe care le sprijinim în procesul de integrare europeană”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Pentru asigurarea părții de formare profesională, Consiliul Județean Botoșani va dota cu aparatură IT o sală din Palatul Administrativ și va împărtăși celorlalte administrații locale partenere în proiect exemple de bune practici și know-how-ul privind relațiile cu instituțiile europene.

Parteneri în cadrul acestui proiect, pe lângă Consiliul Județean Botoșani, sunt administrațiile locale din Leova (Moldova), Drochia (Moldova), Ungheni (Moldova), Noua Suliță (Ucraina) și comunele Gorbănești (Botoșani), Ivănești și Pădureni (Vaslui). Parteneriatul extins al proiectului vizează ca beneficiari, pe lângă administrații publice locale: mediul de afaceri (Camera de Comerț și Industrie Brașov), mediul universitar (Institutul de Administrație Publică din cadrul Universității de Stat a Republicii Moldova) și societatea civilă (ADI Zona Metropolitană Botoșani).

Stirea anterioara

Copii unei școli din Botoșani învățați cum pot evita atacul unui câine agresiv

Stirea Urmatoare

Minorul căutat de poliție după ce a plecat de acasă a fost găsit

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.