Campania ”Ieși la lumină! Spune NU muncii la negru!”. Vezi ce poți risca dacă muncești la negru!

Campania ”Ieși la lumină! Spune NU muncii la negru!”. Vezi ce poți risca dacă muncești la negru!

Asociația ”Centrul Român de Inițiative” desfășoară campania ”Ieși la lumină! Spune NU muncii la negru!” – o campanie națională pentru promovarea ocupării formale și combaterea muncii la negru. Obiectivul campaniei constă în informarea angajaților și angajatorilor care practică munca la negru cu privire la beneficiile ocupării formale și riscurile muncii la negru, precum și implicarea structurilor administrative și a mass-media în procesul de promovare a muncii declarate.

Pe fondul crizei economice, numărul românilor care muncesc la negru a crescut foarte mult, iar taxele şi impozitele par tot mai împovărătoare pentru angajatorii români.

Experţii atrag atenţia asupra faptului că statul român înregistrează pierderi de 18 miliarde de euro pe an din evaziune fiscală, pierderi cauzate în parte de fenomenul muncii fără forme legale. Potrivit raportului întocmit de Consiliul Fiscal, numărul estimat al românilor care lucrează fără forme legale depășeste 2,3 milioane, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din populația ocupată. Muncind la negru, angajații renunță, uneori chiar fără să știe, la o serie de drepturi precum asigurarea medicală, concediul de odihnă și medical, contribuția pentru pensie etc.

Desfășurată în perioada 1 martie – 31 mai, atât în mediul online cât și în offline, campania cuprinde bannere si advertoriale online, un spot radio, un spot TV, machete în presa scrisă și distribuția de materiale promoționale: broșuri și fluturași.

Campania ”Ieși la lumină! Spune NU muncii la negru!” face parte din proiectul strategic „Dialogul social – către o rută flexibilă pentru ocupare și incluziune”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, care se desfășoară în perioada iulie 2010 – iunie 2013, cu implicarea unui grup țintă de peste 1000 de reprezentanți ai partenerilor sociali și ai societății civile. Proiectul este implementat de Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Asociația ”Centrul Român de Inițiative”. sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.