Trucuri pentru ochii obosiți de stat prea mult la calculator

Trucuri pentru ochii obosiți de stat prea mult la calculator

Oboseala si cearcanele reprezinta motive pentru care femeile merg la cabinetele de dermatologie. Ele ajung sa recurga la diferite produse cosmetice pentru a-si masca oboseala si cearcanele de la ochi.

Odata cu înaintarea în varsta se produce o pierdere de colagen din piele, ceea ce face ca pielea sa devina mai subtire, mai ales în jurul ochilor si pe pleoape. Un factor care afecteaza pielea este si transpiratia. Zona din jurul ochilor devine mai închisa deoarece structurile subcutanate se pot întrezari prin pielea sensibila. Transpiratia face ca în tesuturi sa se acumuleze lichid si astfel se poate crea aspectul de edem, de piele umflata si pufoasa. Acest lucru creeaza un aspect fizic neplacut, chipul pare obosit, ochii încercanati si obositi.

În general ochii par obositi din cauza muschilor netonifiati care au rolul de a asigura functionalitatea ochilor. Prin obiceiul de a sta mult timp la televizor sau cu ochii în monitorul calculatorului se produce o încordare a muschilor ciliari. Acest lucru face ca acesti muschi sa fie tensionati prea mult timp si sa se produca o stare de oboseala accentuata a ochilor. În plus ochii sunt afectati si de radiatia electrica de la televizor sau de la monitor si astfel se instaleaza cearcanele si oboseala.

Un alt factor al producerii cearcanelor si oboselii ochilor este îmbolnavirea organismului sau a ochilor. Exista multe afectiuni medicale serioase care se manifesta prin astfel de simptome prezentate mai sus. Este vorba despre alergiile sezonire, infectiile, depresia severa, oboseala exagerata a corpului, sinuzita si altele.

Metode de tratament a oboselii ochilor:
Pentru eliminarea tensiunii oculare se recomanda închiderea ochilor timp de 30 de secunde la fiecare 30 de minute. De asemenea este recomandata o pauza de un minut dupa ce se citeste în continuu jumatate de ora. Rotirea ochilor în toate directiile este de ajutor pentru relaxare dupa ce se sta mult timp la calculator sau televizor.

Masajul în jurul ochilor
Echilibrarea energiei vizuale se poate realiza si privind un peisaj înverzit, în departare. Masajul ochilor si clipitul constient pot ajuta în cazuri de oboseala. Stresul si depresia sunt cei mai mari dusmani ai frumusetii de aceea trebuie combatuti. Astfel de factori duc la aparitia pungilor sub ochi si pentru tratament se recomanda aplicarea de comprese reci, cu mici cuburi de gheata realizate din infuzii din plante medicinale - din salvie si galbenele.

Albastrele, Centaurea cyanus,
Aplicarea unor comprese cu infuzii din ceai din plante medicinale si felii de castravete ajuta în tratamentul congestiei pielii. Infuzia cu flori de albastrele are proprietati antimicrobiene, decongestionante si antiinflamatorii. Acest preparat naturist este recomandat pentru tratamentul oboselii ochilor, eliminarea iritatiilor si petelor rosii de pe pleoape, combaterea ridurilor, eczemelor pielii si pungilor de sub ochi. De asemenea infuzia din aceste flori este eficienta pentru hidratarea pielii, pentru vindecarea conjunctivitei, blefaritei, revigorarea si tonifierea pielii din jurul ochilor.

Suc de morcovi
Alimentatia pentru tratamentul oboselii ochilor consta din carne de vita, de pui, peste, ficat de porc, seminte de floarea-soarelui, morcovi, spanac, arahide, afine, varza. Consumul suficient de lichide ajuta la hidratarea corespunzatoare a pielii, la lubrifierea membranelor mucoase.

Odihna ochilor, somnul suficient
Pentru a elimina oboseala ochilor se recomanda tratarea alergiilor sezoniere, a congestiilor sinusale, reducerea consumului de sare si de alcool. Fumatul trebuie si el eliminat sau redus deoarece afecteaza aspectul pielii din jurul ochilor. Dormitul cu machiajul pe fata este un alt factor al aspectului neplacut al tenului. Somnul suficient si pozitia cu fata în sus ajuta la obtinerea unui aspect fresh al fetei. Pentru protectia împotriva radiatiilor solare sunt indicati ochelarii de soare cu factor de protectie UV.

Stirea anterioara

S-au aflat cei 10 finalişti de la Eurovision: Cu cine se poate bate România

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.