Simptome noi pentru covid-19 „Este total atipic”

Simptome noi pentru covid-19 „Este total atipic”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași atrage atenția cu privire la două noi simptome care au început să apară tot mai des la pacienții infectați cu virusului COVID-19.

Specialiști din sănătate anunță noi simptome pentru COVID-19
Carmen Dorobăț susține că durerile abdominale și scaunele frecvente, cât și durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infecției cu noul virus, deși tusea și febra lipsesc.

„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la timp, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID”, a spus specialistul al Digi24.

De asemenea, tractul gastrointestinal superior și cel inferior par să fie afectate de infecția cu noul virus și apar manifestări precum greața, vărsăturile, diareea, comparativ cu SARS și MERS.

„Ordinea în care apar simptomele este foarte importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu COVID-19. Dacă ştim cum progresează aceste afecţiuni şi cum le putem diferenţia, medicii pot identifica precoce pacienţii cu COVID-19 sau cu altă boală, luând astfel decizii de tratament mai bune, care pot preveni agravarea stării de sănătate a acestora”, a completat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală şi inginerie aerospaţială şi mecanică în cadrul USC.

Multe persoane nu dezvoltă niciodată simptome
Un număr mare de persoane diagnosticate pozitiv cu COVID-19, poate chiar 40%, potrivit anumitor estimări, nu dezvoltă niciodată simptome vizibile, adică febră, tuse sau dificultăți de respirație, în ciuda infecției cu noul coronavirus.

„Există o mare dintre oamenii infectaţi cu noul coronavirus, care, deşi nu manifestă simptome, pe plan intern, suferă totuşi o multitudine de daune la nivelul anumitor organe, fără ca măcar să ştie despre acest lucru”, a explicat  Eric Topol, cadru medical, fondator şi director al Institutului Scripps Translational Research Institute din California pentru WebMD.

Cum recunoaștem infecția cu noul tip de coronavirus?
„Infecția debutează inițial ca orice, să zicem așa, altă viroză. Adică cu secreții nazale, până la febră. Ideea este și cât durează acest debut și cât durează până pot să apară formele acelea severe și se pare că e un interval de zile. Este greu să facem o delimitare foarte clară la al câtălea strănut să ne gândim că am luat…sau e vorba despre această infecție. Dar tocmai de aceea, în acest moment, recomandările sunt să le punem împreună. Adică secrețiile nazale, tuse, respirație dificilă, febră și contact cu cineva din zona respectivă sau cu cineva care a avut contact cu altă persoană, deci în momentul în care există acest cumul de simptome plus contact, atunci ne gândim”, a declarat dr. Mihaela Oroș, Regina Maria, pentru Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Stirea anterioara

Cum a slăbit 50 de kilograme celebrul chef Cătălin Scărlătescu după ce medicul i-a spus că e aproape de moarte

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.