Secretul fripurii perfecte de Crăciun!

Secretul fripurii perfecte de Crăciun!

Există o serie de plăceri culinare care nu pot fi ratate în prag de sărbătoare, iar una dintre acestea este friptura de porc din ziua de Crăciun. Află ce ai de făcut pentru ca aceasta să iasă de fiecare dată excelentă.

Unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masă de Crăciun este friptura de porc. Nu degeaba românii sărbătoresc Ignatul pe 20 decembrie, cu 5 zile înainte de Crăciun, fiind una dintre cele mai importante tradiții.

Bineînțeles, este foarte important să știți cum să alegeți carnea pentru friptură, dar la fel de importantă este și metodă de preparare. Friptura este nelipsită de pe mesele de Sărbători, fie că e de porc, pui, curcan sau vită.

Secretul unei fripturi fragede şi suculente constă în marinarea cărnii. Acest procedeu era folosit în trecut şi pentru conservare, dar astăzi are rolul de a frăgezi şi aromatiza carnea. Iată câteva trucuri pentru a obţine friptura perfectă, scrie clickpentrufemei.ro.

Marinarea se poate face rapid, în jur de 1-2 ore, pentru pui şi bucăţi de curcan, sau poate fi lungă, până la  24 de ore, la rece (în cazul unor bucăţi mari de porc, vită, curcan întreg).

În multe preparate din bucătăria românească tradiţională carnea este asezonată şi frăgezită prin marinare. Atunci când faceţi o marinadă, încorporaţi în lichidul respectiv toate condimentele şi legumele, omogenizaţi, abia apoi scufundaţi bucăţile de carne, având grijă să fie bine acoperite cu lichid. Dacă e vorba de un proces îndelungat, întoarceţi carnea de câteva ori, pe parcursul marinării.

Marinadele pot fi acide (conţin oţet, suc de lămâie, vin) sau enzimatice (cu ananas, papaya sau ghimbir), dar acestea din urmă sunt foarte puţin folosite în bucătăria noastră tradiţională.

Ce folosim pentru friptura de porc excelentă
Pentru carnea de porc se pot folosi cimbru, rozmarin, dar şi maghiran sau salvie. Aroma celei din urmă este extrem de puternică şi contrabalansează grăsimea cărnii. De obicei, carnea de porc se marinează în vin (uneori în bere), în care se pooate adăuga şi puţin oţet din vin, pentru o mai bună frăgezire. Carnea de porc are nevoie de sare din belşug, piper negru (boabe sau măcinat), ienibahar boabe, mult usturoi, dar putem folosi şi foi de dafin. Atât pentru pui, cât şi pentru porc, se poate adăuga în marinadă muştar.

Stirea anterioara

Alertă la granița cu România. Unde se află noua tulpină a coronavirusului? Primul caz de infectare

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.