Otrăvurile din cosmeticele pe care le folosim

Otrăvurile din cosmeticele pe care le folosim

Cele mai multe creme, rujuri, farduri, sapunuri si sampoane contin substante chimice deosebit de toxice care in loc sa infrumuseteze, cum promit, ne pot imbolnavi grav.

In componenta cosmeticelor si a produselor de ingrijire personala se gasesc substante care perturba echilibrul hormonal, crescand riscul de aparitie a cancerului sau a altor boli cronice.

Adolescentele folosesc mult mai multe produse cosmetice decat femeile adulte si acestea sunt, in general, ieftine, non-organice si pline de chimicale. De aceea, cercetatorii de la Universitatea din California au realizat un studiu pentru a vedea care sunt efectele nocive asupra organismului. Rezultatului studiului aduce o veste buna si una proasta: cosmeticele ieftine au foarte multe chimicale nocive, dar nivelul lor in organism scade la jumatate, in doar trei zile, daca renunti la ele. La cererea Dr. Kim Harley, coordonatorul studiului, 100 de adolescente au inlocuit cosmeticele obisnuite cu unele organice, fara ftalati, parabeni, triclosan si oxybenzona, substante utilizate la scara larga in produsele de ingrijire personala, dar care schimba nivelul hormonal in organismul tinerelor, afectand sistemul endocrin, noteaza evz.ro.

Cercetatorii au analizat mostrele de urina de la cele 100 de adolescente, inainte si dupa ce tinerele au luat o pauza de trei zile de la cosmeticele obisnuite si au folosit unele organice. Rezultatul: nivelul unei substante utilizate in mod obisnuit in parfumuri, ftalat de dietil, a scazut cu 27 % dupa cele trei zile de „pauza”. Mai mult, nivelurile altor doua substante folosite drept conservanti de arome - metil si propil paraben - au scazut cu 44 si 45 %. si nivelurile triclosanului si ale benzofenonei-3 (oxybenzona), au scazut cu 36%.

Studiul a fost publicat in revista Environmental Health Perspectives si a fost inaintat autoritatilor americane cu propunerea de a se restrictiona folosirea chimicalelor nocive in cosmetice.

Triclosanul este o substanta antibacteriana si antifunga, care se gaseste in pasta de dinti, sapun, ba chiar si in unele jucarii. Este asociat cu dezvoltarea celulelor canceroase si a dereglarilor hormonale. sursa: sanatate.bzi.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.