La ce mai poţi folosi sare în afară de condimentarea mâncărurilor

La ce mai poţi folosi sare în afară de condimentarea mâncărurilor

De mii de ani, sare a fost folosită pentru a da gust mâncărurilor. Dar ştiai că sarea poate fi utilizată şi pentru păstrarea produselor alimentare şi pentru îngrijire corporală şi la curăţenie?

Sarea poate să-ţi indice dacă oul pe care îl voi folosi la mâncare este proaspăt sau nu. Puneţi două linguriţe de sare într-o cană cu apă şi aşezaţi în cană oul întreg. Dacă oul este proaspăt, se va scufunda. Dacă este vechi, va pluti.

Sarea te scapă şi de mirosul de ceapă şi de usturoi de pe mâini. După ce cureţi ceapă sau usturoiu, frecă mâinile cu sare şi oţet.

Sarea curăţă dantura. Amestecă o parte sare fină cu două părţi de bicarbonat de sodiu. Pune din amestec pe periuţa şi apoi spală cu ea dinţii aşa cum faci de obicei. De asemenea, amestecul dizolvat cu puţină apă poate fi folosit şi pentru clătirea gurii. Împrospătează respiraţia. În cazul persoanelor care au un abces, pe lângă vizita obligatorie la stomatolog, este indicată clătirea gurii, de câteva ori pe zi, cu apă călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă de sare.

Sare calmează durerea în urma unei înţepături de albină. Dacă te-a înţepat o albină, scoate acul , pune puţină sare pe locul în care ai fost înţepat şi freacă. Durerea dispare.

Sare, tratament pentru înţepăturile de tânţar. Apa sărată ajută la calmarea mâncărimilor provocate de înţepăturile tânţarilor.

Sarea e un bun exfoliant. După baie, când piele este încă umedă, masaţi corpul cu sare uscată. Apoi clătiţi. Veţi obţine o piele fină. Sarea stimulează circulaţia.

Sarea te scapă de furnici. Presăraţi sare pe la uşi, la ferestre, prin locurile prin care furnicile pătrund în casă. Furnicilor nu le place să se plimbe pe sare.

Sarea "îmblânzeşte” focul la grătar. Aruncă un pic de sare pe foc atunci când frigi produsele alimentare din care curge zeamă pentru a reduce flăcări şi fumul, fără a stinge cărbunii.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.