Greșeli de evitat dacă vrei să pierzi sănătos din kilograme

Greșeli de evitat dacă vrei să pierzi sănătos din kilograme

Prima greseala este sa alegi un regim alimentar aspru, pe care sa-l urmezi o anumita perioada de timp. Sa slabesti rapid nu înseamna însa ca-ti vei pastra starea de sanatate intacta. Cand vrei sa slabesti, nu trebuie sa te cantaresti zilnic.

Exista nenumarate regimuri alimentare care te vor convinge ca, urmandu-le, vei reusi sa slabesti în timp-record numarul dorit de kilograme. La prima vedere, sunt usor de pus în practica, însa ce masura ce zilele trec, vei constata ca lucrurile nu stau chiar asa. Iata cateva dintre regulile de bun-simt pe care ar trebui sa le urmezi atunci cand vrei sa scapi, sanatos, de kilogramele în plus, si sa-ti formezi un stil alimentar si de viata sanatos.
 
Nu doar persoanele care au o problema cu greutatea, ci toata lumea ar trebui sa renunte la aceste ingrediente daunatoare organismului. Zaharul este unul dintre cei trei inamici albi (alaturi de sare si faina), de care ar trebui sa te feresti. Si nu ma refer aici doar la zaharul în sine, ci si la produsele îndulcite, precum dulciuri sau bauturile racoritoare îndulcite. Daca te consideri o persoana dependenta de dulciuri, nu trebuie sa renunti la acestea, ci sa gasesti acele 'rasfaturi' sanatoase, care sa nu-ti puna în pericol silueta.

Încearca sa stai departe de grasimi. În teorie, stim ca acest lucru aduce numeroase beneficii la nivelul întregului organism, însa în practica este mai greu sa renuntam la carnati, mezeluri, smantana si branzeturile grase. Însa nu imposibil, atunci cand te gandesti ca starea ta de sanatate depinde tocmai de alegerile de zi cu zi. În perioada slabitului, încearca sa consumi cantitati reduse de seminte precum migdale, alune de padure, nuci sau fistic, întrucat contin, de asemenea, grasimi. Evita prajelile, sosurile sau dressingurile grase.

Cand mananci, repartizeaza-ti mancarea conform celor trei mese principale, care trebuie sa contina în proportii echilibrate carne si legume. Slabitul nu presupune sa mancam mai putin, ci sa mananci ceea ce trebuie. Nu uita: la masa nu trebuie sa te grabesti. Serveste înghitituri mici, într-un ritm lent.

Lichidele sunt esentiale: trebuie sa bei cel putin un litru de apa pe zi si sa-l completezi cu consumul altor lichide: supe, sucuri neîndulcite, fructe.

Nu te cantari des, o data pe saptamana este suficient pentru a-ti controla greutatea fara sa simti presiunea cifrelor care nu par sa scada.

Stirea anterioara

ULTIMĂ ORĂ: Avertismentul premierului „Școala ar putea fi doar online, din toamnă”

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.