Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele

Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele

În lupta cu răspândirea coronavirusului, spălatul pe mâini şi gelurile antibacteriene sunt de bază, însă specialiştii atrag atenţia că virusurile şi bacteriile se transmit şi prin intermediul fluidelor corporale care rămân în haine, dacă acestea nu sunt igienizate corect.

Altfel spus, spălarea hainelor trebuie făcută cu mare atenţie, mai ales acum, în plină pandemie de COVID-19, pentru a fi siguri că le-am igienizat corect, potrivit thesun.co.uk.

În plus, nu trebuie să tuşim sau să strănutăm în haine, iar dacă am recurs, totuşi, la acest gest, hainele trebuie spălate riguros, spun cei de la Instititul de Sănătate Publică din Anglia.

Medicii atrag atenţia că virusul poate rezista mi mult timp pe hainele din poliester spre deosebire de cele din bumbac.

Iată, mai jos, cinci sfaturi de la specialişti, în lupta cu coronavirusul:

1. Majoritatea virusurilor nu rezistă la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, aşa că cel mai bine este să vă spălaţi hainele cu o apă cât mai fierbinte.

2. Temperaturile foarte ridicate, la fel ca şi cele foarte scăzute, aproape de îngheţ, pot împiedica bacteriile să se înmulţească. Dacă aveţi un fier de călcat cu temperaturi de peste 100 grade, nu uitaţi de această etapă.

3. Chiar maşina de spălat, unde curăţaţi hainele, poate fi o sursă de cotaminare cu germeni. pentru a împiedica acest lucru, puneţi o cană cu oţet în cuvă şi porniţi un ciclu de spălare la cel puţin 60°C.

Dacă repetaţi procedeul lună de lună, scăpaţi de acumulările de detergent, mucegai şi bacterii.

4. Nu folosiţi o cantitate mai mare de detergent, cu gândul că hainele se vor curăţa mai bine. Este total greşit, atenţionează specialiştii, explicând că, în acest mod, vom obţine mai multă spumă, iar hainele nu se vor clăti bine şi murdăria rămâne pe ele.

5. Oţetul alb poate fi un bun înlocuitor pentru soluţiile antibacteriene din comerţ. Este bun pentru igienizarea şi reîmprospătarea hainelor. E bine să adăugaţi jumătate de ceaşcă în sertarul maşinii de spălat în timpul ciclului de clătire.

Până ieri, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași), au informat autorităţile.

Stirea anterioara

Afacerile lui Mugur Mihăescu, în cădere liberă din cauza pandemiei de coronavirus. „Vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate”

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.