Cum se spală corect merele. Trucul pentru a elimina murdăria și mai ales pesticidele

Cum se spală corect merele. Trucul pentru a elimina murdăria și mai ales pesticidele

Cum să speli merele. Indiferent dacă ai cules merele dintr-un copac din curte, dintr-o livadă, sau le-ai cumpărat din piață sau dintr-un supermarket, înainte de a gusta sau găti fructele trebuie săte asiguri că nu conțin murdărie și pesticide.

De aceea, este important să știți cum să spălați merele. De obicei, puneți merele sub apă rece, la robinet.

De fapt, există o modalitate mai bună de a curăța merele, iar cercetările științifice sunt de acord că aceasta este soluția ideală pentru spălarea merelor, scrie Bhg.com.

De ce ar trebui să spălați merele
Înainte de a mânca orice produs – inclusiv cele pe care intenționați să le curățați de coajă, cum ar fi bananele – FDA recomandă să spălați bine produsele sub jet de apă rece pentru a îndepărta murdăria, orice germeni sau bacterii și să clătiți cât mai mult reziduurile de fungicide și pesticide.

Merele de la supermarket pot părea curate, dar atunci când Environmental Working Group (EWG) a testat mere crude, au descoperit că erau acoperite cu patru pesticide diferite.

Dacă sunteți îngrijorat de reziduurile de pesticide și fungicide de pe mere, faceți pasul suplimentar de a le decoj, înainte de a le mânca, sugerează Sarah Brekke. Dar asta nu înseamnă că poți sări peste spălarea fructelor.

„Spălați întotdeauna merele înainte de a le curăța, deoarece curățătorul de legume sau cuțitul vor transfera orice contaminanți de suprafață în carne sau în alt aliment, dacă nu o faceți”, sfătuiește ea.

Apa cu bicarbonat de sodiu, cea mai eficientă metodă de spălat merele
După ce au comparat apa de la robinet, o altă soluție și una cu bicarbonat de sodiu, cercetătorii au descoperit că metoda de bază pentru a spăla merele – cu apă și bicarbonat de sodiu – a fost cea mai eficientă în îndepărtarea celor mai multe reziduuri de pesticide.

Rețineți că o cantitate mică de pesticide poate ajunge în stratul exterior al miezului, așa că, chiar dacă le curățați de coajă, tot vor rămâne urme de pesticide. Dacă curățați merele de coajă, veți sacrifica vitamina A, potasiul, fibrele și alte elemente care stimulează sănătatea și care se găsesc în coaja merelor.

Când și cum să spăl merele
„Spălați merele chiar înainte de a le mânca, astfel încât excesul de umiditate să nu accelereze procesul de alterare”, spune Brekke.

Cum trebuie spălate merele
Umpleți un castron mare cu 2 căni de apă rece și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Folosind o lingură mare, amestecați bine pentru a se combina.

Adăugați merele și lăsați-le să se înmoaie în baia de bicarbonat de sodiu timp de 12 până la 15 minute.

Cu mâinile curate, luați fiecare măr din castron și clătiți-l sub jet de apă rece.

Folosiți o perie pentru legume sau o cârpă curată pentru a îndepărta ușor orice reziduuri de pe coajă

Uscați suprafața fiecărui măr cu un șervețel curat sau cu prosoape de hârtie

Dacă tăiați merele, nu trebuie să spălați din nou bucățile tăiate, înainte de a le consuma. Înmuierea feliilor de mere în apă sau apă sărată sunt două dintre cele mai bune modalități de a împiedica merele să se oxideze.

Merele țin medicul departe
Merele sunt alimente funcționale care promovează sănătatea și pot ține doctorul departe. Cercetătorii au încercat să descopere acest lucru.

O echipă din SUA a analizat tiparele consumului de mere și numărul de vizite la medic la peste 8.000 de adulți. Dintre aceștia, aproximativ 9% au mâncat un măr pe zi.

Ajustați pentru factorii demografici și legați de sănătate, cercetătorii au descoperit că cei care consumau zilnic mere au folosit puțin mai puține medicamente pe bază de prescripție medicală decât cei care nu mâncau mere.

Dar numărul vizitelor la medic a fost aproximativ același între cele două grupuri.

Stirea anterioara

Vin ploile și vijeliile. Prognoza meteo pentru perioada 9 septembrie – 7 octombrie

Stirea Urmatoare

Încă două zile libere pentru bugetari în 2025. Anul viitor, prima zi de muncă ar putea fi abia pe 8 ianuarie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.