Cum putem folosi sarea EPSOM pentru eliminarea pietrelor de la fiere și ficat

Cum putem folosi sarea EPSOM pentru eliminarea pietrelor de la fiere și ficat

Cand ficatul este suprasolicitat, în special din partea alimentelor bogate în colesterol, nu le mai poate procesa corespunzator si, prin urmare, se depune sub forma de cristale în ficat, care, în timp, formeaza calculi. Ficatul unui om care are calculi biliari poate functiona la o capacitate de 40%, fara a prezenta simptome specifice (oboseala este cel mai frecvent simptom), diagnosticul putandu-se confirma doar prin intermediul unei ecografii. De cele mai multe ori, recomandarea medicului specialist este de a îndeparta calculii prin metoda chirurgicala. Iata un regim care poate avea rezultate destul de bune:

Astfel, timp de 6 zile se va consuma cate un litru de suc de mere pe zi, înainte de mese sau la 2 ore dupa mesele principale. În aceasta prima saptamana de cura nu se vor consuma mancarurile si bauturile reci, ci doar cele calde sau la temperatura camerei, pentru a favoriza dilatarea canalelor biliare. De asemenea, nu se va consuma nici un fel de produs de origine animala si nu se vor lua medicamente, nici macar vitamine. Daca suferiti de o alta afectiune acuta care necesita medicatie, amanati cura.

Începand cu cea de-a sasea zi de cura, se va adopta un regim vegetarian, fiind interzise prajelile, untul, iar dupa ora 14:00 nu se va mai consuma nimic, în afara de apa, iar la ora 18:00 se vor bea 200 ml de apa în care s-a dizolvat o lingura de sare amara (sulfat de magneziu, sare Epsom - are efect purgativ, dilata canalele biliare, pregatindu-le pentru eliminarea pietrelor, curata intestinul). La ora 20:00 se va bea al doilea pahar de apa cu sare amara, respectandu-se aceleasi proportii. La ora 21:30, în caz ca nu ati avut scaun pana în acel moment, daca totusi nu simtiti nevoia, faceti o clisma cu apa calduta. La ora 21:40, amestecati 100 ml de ulei de masline presat la rece cu 100 ml suc proaspat stors de lamaie, fara pulpa, omogenizand bine. Puteti pune ingredientele într-un borcan, pe care apoi îl agitati ca pe un shaker de 20-30 de ori. Continutul se împarte în doua parti egale care se consuma la orele 22:00 si 22:20, stand în picioare. Fiecare doza se bea dintr-o înghititura.

La ora 21:45 se va aplica pe partea dreapta, în zona ficatului, o mamaliga fiebinte, preparata dintr-un kilogram de malai, învelita într-un prosop suficient de gros încat sa nu va arda pielea. Dupa ce ati baut prima doza, asezati-va în pat, culcat pe spate, cu o perna nu foarte înalta sub cap, sau culcat pe partea dreapta, cu genunchii trasi la piept (în pozitie fetala). Odata aleasa pozitia, stati nemiscat timp de 20 de minute, pana la administrarea urmatoarei doze, fara a vorbi. La ora 22:45 se va aplica pe partea dreapta, tot în zona ficatului, a doua mamaliga fiebinte, învelita într-un prosop.

În urmatoarea zi, la orele 06:00 si 08:00 dimineata, se vor consuma cate un pahar de apa cu sare amara (aceleasi cantitati), iar la ora 10:00 se pot manca fructe sau suc de fructe. Începand cu orele 11:00, se poate reveni treptat la dieta obisnuita, aceasta zi fiind înca rezervata unui regim integral vegetarian, pentru ca seara sau în urmatoarea zi, sa se poata reveni la regimul alimentar obisnuit (este bine sa se evite alimentele grase, prajelile, alcoolul în exces, deoarece calculii pot reaparea). Pentru a evita eventualele blocaje la nivelul intestinului gros, se recomanda efectuarea unei clisme pe zi, timp de 2-3 zile consecutive. La nevoie, cura se poate relua o data pe luna, dupa 6-12 cure eliminandu-se toti calculii.

Este de preferat ca aceasta cura sa se desfasoare sub stricta supreveghere medicala, si, obligatoriu, a doua zi dupa terminarea curei, bolnavul sa mearga la un control ecografic pentru a se asigura ca nu a ramas nici un calcul blocat în canalul coledoc, deoarece un astfel de blocaj ar putea duce la pancreatita acuta, afectiune care este considerata urgenta medicala, a carei rezolvare este chirurgicala.

Stirea anterioara

Theo Rose a anunțat despărțirea. Nimeni nu se aștepta la asta: „N-aș putea să învinuiesc pe cineva”

Stirea Urmatoare

Muzeul Judeţean Botoşani: Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe”, ediția a XIII-a

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.