Cum poți crește imunitatea ta și a copilului tău

Cum poți crește imunitatea ta și a copilului tău

Chiar daca nu toti copiii sunt feriti de boala, in realitate se poate spune ca unii nu cunosc racelile, gripele si alte afectiuni care sa ii doboare si sa ii aseze la pat. Acestia sunt mai imuni ca niciodata in fata acestor probleme de sanatate si nimic pare sa nu ii rapuna, fiind extrem de puternici.

Raceala le da batai de cap copiilor, mai ales in timpul sezonului rece, asa ca tot mai multi parinti ar da orice pentru ca aceasta afectiune sa fie alungata, iar copilul sa fie ferit de starile neplacute pe care le genereaza. Ei bine, chiar daca nu s-a descoperit inca leacul pentru cresterea imunitatii la copii, in realitate putem descoperi cate ceva dintre secretele copiilor care se imbolnavesc rar. Ei fac miscare, mananca echilibrat, dorm la timp, au o igiena stricta si mai ales au fost alaptati in perioada in care au fost tinuti inca in bratele mamei.
 
Alaptat din prima clipa - Pentru ca bebelusul sa fie ferit de probleme de sanatate este indicat sa ii dai cel mai bun start in viata, oferindu-i portia de lapte matern. Prin alaptare, copilul dobandeste un organism puternic, se imbolnaveste mai rar, fiind protejat in fata infectiilor, bacteriilor si virusilor care l-ar putea ataca mai tarziu. Va dobandi acei anticorpi necesari pentru a lupta impotriva afectiunilor care il vor supara atat atunci cand este mic, precum si atunci cand se va face mare. Recomandarea noastra – alaptati copilul pana la varsta de 2 anisori sau chiar mai mult.

Igiena stricta - Daca iti doresti ca propriul tau copil sa aibe o imunitate crescuta, astfel sa fie ferit de infectii, iar virusii si bacteriile sa fie tinuti la distanta va trebui sa il inveti sa se spele pe maini si niciodata sa nu consume fructe sau legume fara a le clati mai inainte. in acelasi timp, indrumati-l sa nu ia niciodata de pe jos anumite obiecte pe care ulterior sa le introduca in gurita, la fel cum nu ar trebui sa manance, folosind aceleasi tacamuri cu ale unui alt copil. Cu toate acestea, nici nu trebuie sa exagerezi intrucat oricat de mult ti-ai dori nu vei putea sa il tii departe de toti acesti „invadatori”.

Somn la timp - Orice copil va trebui sa aiba un program de somn de care parintii sa se ingrijeasca cu mare strictete. Chiar daca poate parea ca nu are nicio influenta in ceea ce priveste starea de sanatate a copilului, in realitate se poate spune ca somnul contribuie la cresterea imunitatii la copii, lasand deoparte afectiunile suparatoare. Tocmai de aceea, ai in vedere ca micutul sa isi respecte programul de somn si vegheaza in acelasi timp la calitatea acestuia pentru ca, de ce nu, un somn odihnitor chiar si intr-o durata mai scurta este mult mai eficient pentru oricine.

Sport si miscare - Orice copil va trebui sa fie activ, sa alerge, sa faca gimnastica si sa arate ca este un copil perfect sanatos. Miscarea se afla in stransa legatura cu un organism puternic, asa ca nu este indicat sa ii restrictionezi niciodata activitatea si miscarea sa zilnica. Din contra, va trebui sa incerci sa il indepartezi de calculator atunci cand observi ca se refugiaza in fata tastaturii si sa incerci sa fii alaturi de el, petrecand timp pretios in mijlocul naturii. Poti incerca sa il inscrii la un sport, sa faca volei, handbal, fotbal si nu uita niciodata de beneficiile inotului. Oricum, indiferent de modul in care face miscare, aceasta va ajuta sa il mentina sanatos si plin de putere.

Alimentatie echilibrata - Chiar daca regulile de mai sus sunt extrem de benefice pentru ca micutul sa fie ferit de imbolnaviri, nu putem trece nici peste dieta zilnica, care poate deveni unul dintre factorii cei mai importanti pentru ca micutul sa nu fie invadat de boli. Ofera-i fructe si legume din belsug si nu uita de farfuria colorata. Citrice, capsuni, legumele verzi, dar si pestele, cerealele integrale, lactatele il pot ajuta sa se mentina sanatos si puternic in fata bolilor.

Vaccinarea previne! - Chiar daca exista numeroase opinii Pro si Contra cu privire la vaccinare, in realitate studiile au demonstrat – aceasta previne! Asa ca, respectati schema nationala de vaccinare, mergeti des la medic si astfel puteti preveni boli grave.

Stirea anterioara

Accident în Dorohoi! Carambol într-o parcare după ce o mașină a fost scăpată de sub control - FOTO

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.