Ce trebuie să ştiţi despre spirulină

Ce trebuie să ştiţi despre spirulină

Mai ales la sfârşitul iernii, organismul nostru are nevoie de extraordinara putere a elementelor nutritive, responsabile de buna sa funcţionare. Potrivit specialiştilor, spirulina este un superconcentrat natural care nu are corespondent în natură.

„Datorită compoziţiei chimice, această algă este unică: ea conţine elemente specifice atât regnului vegetal, cât şi regnului animal. De aceea, recomand în acest sezon o cură cu spirulină, unul dintre cele mai vechi medicamente din lume, pentru efectele ei terapeutice remarcabile într-o gamă variată de afecţiuni", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Conţine substanţe active uşor asimilabile

La nivel celular, spirulina are peste 280 de compuşi cu activitate biologică intensă, dintre care aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6 şi un conţinut de proteine de calitate: de trei ori mai mare decât carnea de porc, de două ori mai mare comparativ cu cel din carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mare decât conţinutul de proteine din soia.

Spirulina conţine şi o cantitate impresionantă de nutrienţi. Într-un gram de spirulină există vitamine importante: B1, B2, B6, iar vitamina B12 şi betacarotenul deţin cel mai mare procent. De asemenea, spirulina se remarcă prin conţinutul de clorofilă (de 1.000 de ori mai multă decât există în alte vegetale), o cantitate însemnată de microelemente printre care: fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, zinc, iod şi numeroase enzime.

Purifică organismul

S-a constatat că spirulina are efecte de tonifiere şi de purificare a organismului, fiind benefică pentru eliminarea toxinelor din corp. Convalescenţii şi anemicii, care au un organism slăbit, dar şi persoanelor care au o digestie dificilă, trebuie să urmeze o cură cu spirulină pentru că se digeră uşor şi este absorbită cu uşurinţă de organism.

Indicată în afecţiunile cronice

În cazul persoanelor care suferă de diabet, de hipoglicemie, de cancer, de hepatită, dar şi cazul supraponderalilor, tratamentul cu spirulină poate fi de ajutor. Se recomandă un consum zilnic de 8-10 comprimate de spirulină sau de 4-8 capsule, doză care revigorează întregul organism. Terapia durează 30 de zile, iar după o pauză de zece zile, tratamentul se poate relua la recomandarea medicului curant. Profilactic, se recomandă 6-8 comprimate pe zi. Aceeaşi doză grăbeşte procesul de recuperare după traumatisme, fracturi şi după operaţii.

Vârstnicii care suferă de mai multe boli asociate, având o imunitate scăzută, se refac cu ajutorul unui tratament cu această algă.

Bolnavii de diabet care urmează o cură cu spirulină sunt protejaţi de complicaţiile pe care această afecţiune le produce: gastrite, ulcere varicoase, orbire sau chiar blocaj renal.

Combate oboseala

Tratamentul cu spirulină este indicat în perioade îndelungate de efort fizic şi intelectual. Substanţele active din această algă măresc rezistenţa organismului la efort prelungit şi combat efectele stresului. S-a constatat că persoanele care urmează o cură cu spirulină au putere sporită de muncă şi resimt mai greu oboseala.

Alte beneficii

Pentru că nu este toxică, spirulina poate fi administrată de la vârsta de un an. În acelaşi timp, spirulina este o hrană bună pentru creier, deoarece revigorează puterea de concentrare şi stimulează capacitatea intelectuală. Sursa: click.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.