Ce să faci dacă ai un atac de cord și ești singur acasă

Ce să faci dacă ai un atac de cord și ești singur acasă

Desi un atac de cord poate fi fatal, daca actionezi rapid de indata ce observi simptomele problematice iti vei imbunatati dramatic sansele de supravietuire. De obicei atacul de cord incepe lent, fiind semnalat de un disconfort minor si dureri reduse. Daca observi urmatoarele simptome este posibil sa ai un atac de cord:

- disconfort in zona pieptului, mai ales in centru, care dureaza mai mult de cateva minute sau care apare si dispare: acest disconfort poate parea o senzatie de greutate, preaplin, presiune sau durere;
- disconfort la nivelul bratelor, gatului, maxilarului sau stomacului: poate fi vorba despre dureri sau dificultatea miscarilor;
- respiratie intretaiata: poate fi asociata cu disconfortul din zona pieptului sau nu;
- transpiratii reci, stare de greata, voma, ameteli sau pierderea echilibrului: aceste simptome se manifesta mai des in cazul femeilor.

Ce trebuie sa faci daca esti convins ca ai un atac de cord si esti singur? Daca esti singur si ai simptomele mentionate mai sus suna la 112 si ia o aspirina, daca ai la indemana. Descuie usa de la intrare si intinde-te pe podea pentru a fi usor de gasit de medici.

Exista o metoda rapida pentru a opri un atac de cord? Din pacate nu exista niciun remediu care sa inlocuiasca ingrijirea de urgenta de la spital. Nu te lasa pacalit de tratamentele propuse online pentru ca nu sunt eficiente si ar putea chiar sa-ti puna viata in pericol.

Exista 2 metode care pot creste sansele de supravietuire pana in momentul in care ajungi la spital:

1. Metoda tusitului. Potrivit expertilor in tratamentele alternative, daca respiri adanc apoi tusesti puternic tensiunea arteriala va creste timp de 1-2 secunde, ceea ce va face sa ajunga mai mult sange spre creier. Exista inclusiv presupunerea ca tusitul puternic poate readuce inima la normal daca bate in ritmul obisnuit. Asociatia Americana pentru Sanatatea Inimii nu sustine aceasta optiune pentru ca nu poate fi utilizata in cazul persoanelor care sunt deja inconstiente si care nu mai au cum sa tuseasca.
2. Metoda cu apa si piper cayenne. O alta recomandare se refera la mixarea unui pahar de apa cu o lingura de piper cayenne. Se crede ca piperul cayenne este un stimulent puternic, care poate creste ritmul batailor inimii si echilibreaza circulatia, ducand sangele spre creier si toate celelalte organe vitale. De asemenea, previne hemoragiile. In prezent nu exista dovezi suficiente ca acest remediu functioneaza si nu se cunoaste in ce mod interactioneaza cu aspirina, care este recomandata in asemenea situatii.

Stirea anterioara

Campionat Național de cros în Pădurea Rediu Botoșani - FOTO

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.