Ce putem face pentru a scăpa de balonare

Ce putem face pentru a scăpa de balonare

Balonarea nu este o boala, insa este o manifestare neplacuta si este important sa identificam cauzele aparitiei sale pentru a o putea trata. Gazele intestinale care duc la balonare sunt provocate de fermentarea in colon a alimentelor care nu au fost digerate sau se pot forma atunci cand sistemul digestiv nu reuseste sa descompuna complet anumite componente din mancare cum ar fi fructoza sau glutenul.

Schimbarile florei intestinale provocate de antibiotice sau alte medicamente pot provoca si ele balonare, la fel aerul inghitit atunci cand mancam foarte repede. Persoanele constipate de asemenea se baloneaza mai usor pentru ca atunci cand reziduurile stagneaza in colon au mai mult timp sa fermenteze. De asemenea, balonarea poate semnala o afectiune digestiva cum ar fi sindromul colonului iritabil si intoleranta la lactoza.

Pentru a scapa de balonare, trebuie in primul rand sa iti schimbi obiceiurile alimentare. Iata ce trebuie sa faci: Mananca incet, mesteca bine si evita sa mananci cand esti stresat. Ca sa nu ne afectam digestia, trebuie sa fim relaxati atunci cand mancam si sa ne acordam timp suficient pentru masa. Evita alimentele care provoaca balonare: fasole, mazare, varza, ceapa, broccoli, conopida, ciuperci, paine din faina integrala, bauturile carbogazoase si berea. Pentru cei cu probleme in digestia lactozei este indicat sa consume variantele de branzeturi fara lactoza. Nu exagera cu alimentele ce au continut ridicat de fibre. Desi in mod normal fibrele ajuta digestia, majoritatea alimentelor bogate in fibre sunt si producatoare de gaze. De aceea este indicat sa faci o pauza de la astfel de alimente dupa care sa le reintroduci incet, incet in alimentatie. Evita mancarea grasa pentru ca grasimea incetineste digestia, astfel ca alimentele au mai mult timp sa fermenteze. Fa putina miscare dupa fiecare masa, te va ajuta la digestie.

Remedii naturiste care te scapa de balonare: Radacina de papadie sau extractul de armurariu care se gaseste sub forma de tablete sunt remedii eficiente impotriva balonarii. La fel de bune sunt si ceaiurile de menta, de musetel, chimen sau anghinare. Acestea se beau de obicei dimineata si seara, inainte de masa.

Stirea anterioara

Sabrina Aiacoboaie, ibăneșteanca ce dă voce folclorului autentic

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.