Câteva lucruri importante de știut despre implantul dentar!

Câteva lucruri importante de știut despre implantul dentar!

Cand devine necesar un implant dentar? S-ar spune ca nu e necesar si ca oamenii pot supravietui si cu dinti lipsa, insa stim cu totii ca absenta unui dinte poate crea serioase probleme cu imaginea de sine. Fara dinti devii mai putin tentat sa zambesti si te poti simti complexat chiar si atunci cand vorbesti. De asemenea, lucruri simple precum mancatul devin cu adevarat complicate, si lipsa dentitiei complete te poate impiedica, pe termen lung, sa te bucuri de mancarurile care iti plac cel mai tare. Asta ca sa nu intram si in complicatiile de ordin medical care pot afecta, o data cu trecerea timpului, cavitatea ta bucala si pot provoca chiar si pierderea dintilor sanatosi.
 
In prezent, procedura de realizare a unor implanturi dentare rapideeste solutia perfecta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Un implant dentar cu pret normal arata si se simte exact intocmai precum dintele natural. In afara de tine, nimeni nu trebuie sa stie ca zambetul tau perfect se datoreaza unui implant dentar de buna calitate.
 
Iata cum decizi daca un implant dentar este potrivit pentru tine, dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile, ne spune tot ce trebuie sa stim despre aceasta procedura.
 
Ce este un implant dentar?
Un implant dentar este un dinte artificial plasat pe dantura, conform Academiei generalede stomatologie. Fabricate din materiale metalice si materiale ceramice, care sunt compatibile cu maxilarul, implanturile fuzioneaza cu osul pentru a sprijini o coroana, punte sau proteza completa.
 
„Exista doua tipuri de implanturi: cel endostal este cel mai comun si este plasat in os, in timp ce un implant subperiostal este pozitionat pe os pentru pacientii care au inaltimea osoasa inadecvata sau nu pot purta proteze dentare", afirma dr. Andra Custura.
 
Avantajele implanturilor dentare
Datorita numeroaselor avantaje, mai mult de 5,5 milioane de implanturi dentare sunt realizate anual de catre stomatologi. Iata de ce sunt atat de populare:
• Implanturile nu aluneca sau se schimba, oferind aceeasi stabilitate si siguranta ca dintii naturali.
• Implanturile sunt curatate in acelasi mod ca si dintii naturali, deci nu trebuie sa fie scosi pe timp de noapte pentru curatare sau inmuiere.
• Implanturile nu se bazeaza pe dintii vecini pentru sprijin, prin urmare, nici o structura a dintelui nu se pierde.
• Implanturile impiedica deplasarea dintilor din apropiere, astfel se pastreaza conturul fetei.
• Implanturile sunt o solutie cosmetica ideala pentru dintii lipsa, ce permit mestecarea si vorbirea cu usurinta.
 
Esti un bun candidat pentru un implant dentar?
Daca iti doresti un implant dentar, insa nu stii daca poti face fata unei asemenea interventii, trebuie sa stii ca pacientul ideal indeplineste doar doua conditii. Prima conditie pentru un implant dentar de succes este ca gingiile tale sa fie sanatoase. Doar atunci va exista suficient os pentru ca implantul sa fie bine sprijinit si pentru ca noul dinte sa fie montat in conditii propice.
 
Cu toate acestea, osul maxilar poate fi construit inainte de procedura de implant dentar in cazul in care inaltimea osoasa nu este adecvata pentru a sustine un implant. A doua conditie pentru a te supune unui implant dentar este ca starea ta generala de sanatate sa fie una buna sau foarte buna. Boli cronice cum ar fi diabetul si leucemia pot interfera cu procesul de vindecare a unui implant, iar fumatul poate dubla riscul de a pierde dintii in totalitate.
 
Plasarea implantului
Plasarea unui implant dentar rapid in maxilar este o procedura care se face cu anestezie locala. Dupa aceea, este posibil sa apara unele umflaturi si o mica durere, dar medicamentele impotriva durerii prescrise de specialist pot ajuta in cazul disconfortului care este temporar. In timpul procesului de vindecare, este nevoie de o dieta alcatuita din alimente moi si supe calduta.
 
„Medicul dentist va astepta doua pana la sase luni inainte de introducerea dintelui artificial sau coroanei pe partea superioara a implantului. In acest timp, osul si dispozitivul de fixare a implantului cresc impreuna, aceasta se numeste osteointegrare. Intre timp, cu toate acestea, specialistul poate crea coroane dentare temporare, punti dentare sau proteze dentare pentru a ajuta la mestecat si vorbire", explica specialistul.
 
Notiuni de baza
In perioada de dupa interventia initiala, osul si implantul incep sa creasca impreuna, iar implantul este acoperit de gingie. De aceea, specialistul va trebui sa descopere implantul si sa ataseze un guler de vindecare inainte ca medicul stomatolog sa poata incepe integrarea implanturilor. Totul trebuie sa se realizeze treptat, fara a grabi procesul de vindecare, in colaborare cu medicul stomatolog si medicul ghirurg dentar.
 
Grija pentru implant
Vei dori ca implanturile sa dureze o viata si se poate, daca vei merge regulat la control, daca vei realiza curatiri profesionale si bune practici de igiena orala. Asigura-te ca iti perii dintii de cel putin doua ori pe zi si folosesti ata dentara zilnic, deoarece curatarea implanturilor mentine tesutul gingival sanatos. Pentru a reduce cantitatea de bacterii din gura, intreba medicul dentist despre utilizarea unei ape de gura antimicrobiana potrivita.
 
Procedura de implant dentar este un pas important, care necesita discutii ample cu medicul chirug dentar si medicul stomatolog care va plasa implantul. De aceea, medicul dentist va face radiografii, va consulta istoricul de sanatate si va examina gura cu atentie, astfel incat sa aiba toate informatiile necesare pentru a evalua optiunile de inlocuire a dintilor.
 
Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Sursa: stiri.com.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Autorități puse în alertă după ce un copil a rămas blocat într-un apartament din Dorohoi. Pompierii au intervenit cu autoscara - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.