Când este recomandată o cură cu polen

Când este recomandată o cură cu polen

Polenul de albine este folosit in tratamentul multor boli datorita continutului de substante active. Polenul are mai multe culori, in functie de planta de pe care a fost recoltat. De exemplu, polenul de floarea-soarelui este galben deschis; polenul cules de pe coriandru este mov; cel de pe florile de mar este rosiatic, iar cel de pe florile de castan este rosu inchis. Dar, deoarece albinele culeg polen de pe mai multe specii de plante, polenul terapeutic este multicolor. intr-un stup de albine, cantitatea de polen produsa anual este de doua-trei kilograme.

Datorita constituentilor sai, polenul este unul dintre cele mai importante medicamente folosite in apiterapie (terapia cu produse apicole). Polenul de albine cuprinde: aminoacizi esentiali (arginina, histidina, leucina, metionina), minerale (sodiu, potasiu, fosfor, calciu, sulf), vitamine (B1, B2, B6, C, E ,D), oligoelemente, lipide, glucide, enzime, hormoni, dar si substante antibiotice naturale.

Polenul pentru terapie poate fi folosit doar daca este deschis la culoare si nu are nuante terne (chiar daca are in interior si granule inchise la culoare). Gustul normal al polenului este unul dulce-aromat. Polenul care are gust acru trebuie evitat deoarece a devenit toxic, in urma expunerii la umezeala. Polenul fara miros si cu granulele tari este vechi, pastrandu-si doar 10-20% dintre proprietati si trebuie, de asemenea, evitat.

O cura cu polen dureaza intre doua si sase saptamani, fiind recomandabil sa fie urmata de doua ori pe an, primavara si toamna. in fiecare zi se administreaza una sau doua lingurite, inainte de micul dejun. In primele zile ale curei, polenul poate avea efecte laxative, constituind o terapie utila in tratamentul constipatiei. Inainte de a fi inghitit, polenul trebuie mestecat, pentru permiterea patrunderii compusilor activi in saliva.

Cura cu polen: Creste pofta de mancare, contribuie la acumularea de greutate dupa slabirea excesiva si combate constipatia / Stimuleaza buna dispozitie si are efect euforizant, capacitatile intelectuale fiind, de asemenea, marite / Contribuie la prevenirea imbatranirii si regleaza dezvoltarea armonioasa a organismului uman / Combate astenia, putand fi folosit in convalescenta, stari de epuizare fizica, surmenaj sau in astenia cronica a batranilor, senilitate, imbatranire prematura / Ajuta in boli genito-urinare (colibacilozele, tulburarile de prostata, diferite forme de astenie sexuala), oboseala, reface unghiile fragile, previne caderea parului, vindeca anumite dermatoze / Cura de polen este indicata si in hipertensiunea arteriala, fragilitatea vasculara si capilara si arteroscleroza. Produsele care contin polen sunt contraindicate persoanelor care sufera de diabet zaharat, obezitate, au exces de colesterol si lipide in sange, precum si persoanelor care au alergie la polen.

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

Pompierii dorohoieni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la motorul unei autoutilitare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.