Beneficiile ceaiului de coriandru pentru sănătate

Beneficiile ceaiului de coriandru pentru sănătate

Planta de coriandru, cunoscuta si sub numele de Coriandrum sativum, este originara din regiunile calde ale Asiei de Sud-Est si ale Africii de Nord. Coriandrul a fost cultivat de mii de ani pentru frunzele sale aromate, care sunt utilizate in bucătăria internaționala, precum si pentru semințele sale, care sunt utilizate ca condiment in diverse rețete culinare.

Ceaiul de coriandru a fost folosit de mii de ani in medicina tradiționala din Asia de Sud-Est, fiind apreciat pentru proprietățile sale medicinale. Se spune ca poate ajuta la ameliorarea simptomelor de răceala, gripa, dureri de cap, dureri menstruale, diaree si indigestie.

In Europa si America de Nord, ceaiul de coriandru a devenit mai cunoscut in ultimele decenii, odată cu popularizarea plantelor medicinale si a produselor pe baza de plante. Astăzi, ceaiul de coriandru este disponibil in multe magazine naturiste si poate fi preparat ușor acasă, folosind frunze sau semințe de coriandru uscate.

Frunzele de coriandru sunt adesea utilizate pentru a prepara ceai in Asia de Sud-Est, in timp ce semințele de coriandru sunt mai comune in Europa si America de Nord.

Ceaiul de coriandru se prepara prin infuzarea frunzelor sau semințelor uscate de coriandru in apa fierbinte timp de câteva minute. Poate avea un gust dulce si aromat, care poate fi îmbunătățit prin adăugarea de miere sau zahar după gust.

Ceaiul de coriandru este apreciat pentru proprietățile sale medicinale. Se spune ca poate ajuta la reducerea durerilor de cap, la ameliorarea simptomelor de răceala si gripa, la îmbunătățirea digestiei si la ameliorarea simptomelor de diaree. De asemenea, se spune ca poate ajuta la reducerea stresului si anxietății, dar acest lucru necesita mai multe cercetări. Sursa: monden.ro
 

Stirea anterioara

Vechimea la pensie nu va mai putea fi cumpărată. Se modifică legea pentru români

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.