Anunţ important de la Ministerul Sănătăţii privind vaccinarea: Se pot imuniza pacienții care iau tratament anticoagulant

Anunţ important de la Ministerul Sănătăţii privind vaccinarea: Se pot imuniza pacienții care iau tratament anticoagulant

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, un mesaj care îi priveşte pe pacienţii care urmează un tratament anticoagulant sau antiagregant. Ce trebuie să ştie aceştia despre vaccinul împotriva COVID-19?

Vineri, Ministerul Sănătăţii a publicat, pe pagina oficială de Facebook, un nou mesaj util pentru românii care intenţionează să se vaccineze. Autorităţile transmit că persoanele care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot vaccina fără probleme împotriva COVID-19.

În continuare, se oferă şi o serie de sfaturi, în funcţie de tipul de tratament folosit.

Toate aceste informaţii publicate de Minister au fost validate de către prof. univ. dr. Theodora Mariana Nicoleta Benedek, președinta Comisiei de cardiologie a Ministerului Sănătății.

Pacienții care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot imuniza împotriva COVID fără griji
“Da, pacienții care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot vaccina împotriva COVID-19.

Pacienților aflați sub tratament anticoagulant cronic cu preparate cumarinice (Warfarină, Acenocumarol) cu INR în marja terapeutică (2,0-3,0) li se poate administra vaccinul în siguranță. Nu se va întrerupe tratamentul anticoagulant.

Pacienții cu proteze metalice mitrale și aortice trebuie să-și dozeze INR-ul înainte de vaccinare. În cazul în care INR este peste 3,0 se recomandă consultarea medicului prescriptor în vederea ajustării dozelor de anticoagulant

Pacienților aflați sub tratament cu noile anticoagulante de tip NOAC (Apixaban, Rivaroxaban, Edoxaban, Dabigatran) li se poate administra vaccinul în siguranță, fără a omite nicio doză de anticoagulant.

Pacienților aflați sub tratament cu anticoagulant injectabile (heparine cu greutate moleculară mică sau fondaparinux) li se poate administra vaccinul în siguranță. Ca măsură de precauție suplimentară se poate recomanda administrarea dozei zilnice de anticoagulant după administrarea vaccinului, fără a omite nicio doză de anticoagulant.

Pacienții în tratament cronic cu antiagregante plachetare (Acidul acetilsalicic, Clopidogrel, Ticagrelor, Prasugrel) nu necesită nicio ajustare a medicației și nu trebuie să întrerupă medicația.

Se recomandă utilizarea seringilor de 1 ml, cum ar fi cele de 23G sau 25G grosime a acului (acele trebuie să fie foarte subțiri).

Este recomandată menținerea unei presiuni continue la nivelul locului de injectare, prin apăsare, pentru minim 2 minute.

În cazul formării unui hematom, pacientul trebuie sa contacteze medicul curant.” Sursa: capital.ro
 

Stirea anterioara

Focar de Covid La Havârna! Rata de infectare este de 7,66 la mia de locuitori

Stirea Urmatoare

Ziua Bibliotecarului sărbătorită la Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.