Se strică vremea. Temperaturile scad semnificativ în toată ţara şi încep ploile

Se strică vremea. Temperaturile scad semnificativ în toată ţara şi încep ploile

Temperaturile vor scădea semnificativ în a doua parte a acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, şi va ploua în mai multe zone.

Vremea se va încălzi dar temperaturile maxime nu vor mai depăşi 34 de grade, arată prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni.

În Moldova, valul de căldură va persista până miercuri 6 iulie, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime în general de 32...35 de grade şi minime ce se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Răcirea vremii estimată pentru perioada 7...11 iulie va aduce temperaturi maxime în medie de 24...26 de grade şi minime ce vor scădea în unele dimineţi până spre 12...13 grade. Ulterior temperatura va fi în creştere uşoară şi treptată, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minimele vor fi în medie de 15...16 grade.

În Banat, valul de căldură se va menţine şi în zilele de 4 şi 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. Ulterior temperatura va scădea semnificativ, iar din 6 până în 11 iulie, media zilnică a maximelor va oscila între 26 şi 29 de grade.

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

În Crişana, valul de căldură se va menţine luni şi marţi, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. În perioada 6 - 11 iulie, scăderea de temperatură va fi semnificativă, astfel că media zilnică a maximelor va oscila între 24 şi 28 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 33 de grade spre data de 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 19 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 12...13 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 14...15 grade.

În Transilvania, va fi cald la începutul acestei săptămâni, când media temperaturilor maxime va fi de 32...34 de grade. Vremea se va răci semnificativ în 6 iulie, iar până în 11 iulie cu mici variaţii de la o zi la alta se va înregistra o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 22 şi 26 de grade. După acest interval temperatura va creşte, iar până la o medie regională de 30 de grade în 17 iulie.

Temperaturile minime vor fi în jur de 16 grade în primele 3 zile, apoi de asemenea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 10 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 12...13 grade.

În Maramureş, în primele două zile ale intervalului valul de căldură se va menţine şi la nivelul acestei regiuni unde media temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade, iar minimele vor fi de 17...18 grade. Perioada 6....11 iulie va aduce temperaturi uşor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 22...26 de grade şi minime ce vor scădea în unele dimineţi până spre 10...11 grade. Pentru a doua decadă a lunii iulie sunt estimate temperaturi în creştere treptată, maxime termice ce vor ajunge la 30 de grade şi minime în general de 13...14 grade.

În zilele de 5 şi 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată şi în perioada 7...13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

În Dobrogea, în primele 3 zile ale intervalului vremea se va menţine călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...32 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar în 10 şi 11 iulie, media zilnică a maximelor va fi de 25...26 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime în creştere uşoară, ce vor ajunge la o medie regională de 28...30 de grade.

Temperaturile minime vor fi în general de peste 20 de grade până în 7 iulie, apoi vor scădea la 16 grade în data de 11 iulie, iar până la finalul intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18 grade.

În Muntenia, în primele 3 zile ale intervalului vremea se va menţine călduroasă, caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 34...36 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar în 10 şi 11 iulie, media zilnică a maximelor va fi de 26 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime în creştere treptată, ce vor ajunge la o medie regională de 32...33 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 18...19 grade până în 7 iulie, apoi vor scădea la 14...15 grade în 11 şi 12 iulie, iar până la finalul intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în perioada 6 - 10 iulie când pe alocuri se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. 

În Oltenia, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în zilele de 4 şi 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 33...34 de grade. Ulterior temperatura va scădea, iar din 6 până în 12 iulie, media zilnică a maximelor va oscila între 26 şi 30 de grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 32...33 de grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 19 grade în primele 3 zile, la valori de 13...14 grade pentru 11 şi 12 iulie, apoi până la finalul intervalului se vor atinge 15...16 grade.

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată la începutul intervalului când media maximelor va fi de 22...23 de grade, iar a minimelor de 13...14 grade. Perioada 7 - 12 iulie va fi răcoroasă, cu maxime termice în general de 13...18 grade şi minime în medie pentru întreaga zonă montană de numai 6...9 grade. Încălzirea uşoară estimată pentru finalul intervalului de prognoză va însemna o creştere a temperaturilor maxime, la valori în medie de 20 de grade, dar şi a minimelor ce se vor situa în jur de 10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până în 11 iulie, astfel că aversele vor fi însemnate cantitativ şi se vor semnala aproape zilnic. După acest intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse, arată prognoza ANM.

Stirea anterioara

Turişti români, blocaţi în insula grecească Lefkada din cauza incendiilor

Stirea Urmatoare

Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei! Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan în pădure

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.