Schimbare istorică în România! Dacă va fi admis, acest proiect va schimba regulile în România

Schimbare istorică în România! Dacă va fi admis, acest proiect va schimba regulile în România

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis un proiect de ordine care a fost pus marți în dezbatere publică. Dacă va fi admis, acest proiect va schimba regulile în România.

Mai precis, proiectul de ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine cu anumite condiții cu privire la vânzarea în vrac a pâinii și a produselor de panificație.

Așadar, potrivit proiectului produsele de panificație și pâinea care nu vin ambalate vor trebui vândute prin intermediul „vânzării asistate”. Mai precis, oamenii nu vor mai putea atinge pâinea înainte de a o cumpăra ci va trebui să apeleze la un angajat al magazinului.

Potrivit proiectului, va fi interzisă „comercializarea pâinii şi a produselor de panificație nepreambalate prin autoservire, către fiecare consumator”.

Sunt necesare următoarele informații
Magazinele sunt obligate să afișeze următoarele informații, atunci când vând pâine sau produse de panificație la vrac:

denumirea sub care se vinde produsul;
numele furnizorului;
cantitatea netă/ bucată;
prețul de vânzare cu amănuntul, exprimat în lei/ bucată;
prețul pe unitatea de măsură, exprimat în lei/ kg.
componentele cu efecte alergene (substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă).
Despre modul în care se face transmiterea cu privire la produsele ce pot cauza alergii
Atunci când vor vinde produse neambalate, fie direct, în magazine sau restaurante, fie pe internet, comercianții vor trebui să-și informeze clienții cu privire la prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă în respectivele produse, apare într-un proiect de ordin aflat în dezbatere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Proiectul stabilește, într-o primă fază, faptul că „[i]ndicarea substanţelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranţă (…) se face astfel încât informaţiile să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/ oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanţă, înaintea achiziţionării produselor alimentare”.

Informațiile despre substanţele sau produsele care pot cauza alergii sau intoleranţă trebuie, potrivit proiectului, să apară într-un loc vizibil, uşor accesibil, lizibil, de neşters şi nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Stirea anterioara

10.000 de măști și dezinfectant pentru mai multe școli din municipiul și județul Botoșani, donate de PSD în lipsa materialelor sanitare de la Guvernul Orban - FOTO

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.