Carne injectată: Otrava din puii-gigant pe care îi luăm din magazin

Carne injectată: Otrava din puii-gigant pe care îi luăm din magazin

Carnea injectată „trage” la cântar şi trage şi de timp, în sensul că puiul astfel tratat are termen de valabilitate mai mare. Nu este o practică ilegală, dar face rău la buzunare, dacă ne gândim ce plătim de fapt.

O treime din preţ este apă de mare, nu de ploaie!, pentru că plătim saramura. Teoretic, comercianţii nu pot vinde pui cu un conţinut de apă mai mare de 4,3 la sută, o normă europeană.

Pui crescuţi cu chimicale Dar carnea de pui mai poate conţine şi alte substanţe periculoase pentru organism, spune medicii. „Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară. Mai exact, puii sunt crescuţi în mediu toxic şi hrăniţi cu furaje cu conţinut mare de chimicale. „Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii”, mai spune nutriţionista. „O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave”, mai spune medicul. Hormoni şi chimicale egal boli La copii poate apărea puberatea precoce, care afectează serios sănătatea fizică şi psihică a copilului, obezitatea infantilă şi anumite tipuri de cancer, spune medicii. „Pe termen lung o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, a precizat medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.

Şi totuşi, ce variante avem? „Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumparati carne de pui de o bună calitate (pui crescuţi ecologic-n.r.), chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, mai spune nutriţionista Liana Conţiu. Medicul Simona Drăgoi ca şi reprezentanţii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor spun că există reglementări legislative clare cu privire la carnea modul de procesare a cărnii şi că, în mod normal, astfel de analize se fac pentru orice aliment aflat la consum. Sursa: Adevarul.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Autorități puse în alertă după ce un copil a rămas blocat într-un apartament din Dorohoi. Pompierii au intervenit cu autoscara - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.