Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ancheta la Colectiv. Pedeapsa fără precedent pe care o riscă cei trei patroni ai clubului după extinderea acuzațiilor

Ancheta la Colectiv. Pedeapsa fără precedent pe care o riscă cei trei patroni ai clubului după extinderea acuzațiilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Patronii clubului Colectiv din Capitala revin marti in fata procurorilor Parchetului General. Anchetatorii sunt pregatiti sa extinda acuzatiile, dupa ce de la o zi la alta bilantul a devenit din ce in ce mai dramatic.

Cei trei actionari si administratori ai clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu si Costin Mincu - au fost adusi marti dimineata la sediul Parchetului General, pentru a fi audiati in dosarul in care sunt acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Paul Gancea, George Anastasescu si Costin Mincu se afla in arest preventiv din 3 noiembrie.

Procurorii de la Parchetul General sustin ca incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stâlpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in local.

Potrivit corespondentului ProTV Ovidiu Oanta, daca vor fi gasiti vinovati, cei trei patroni risca o pedeapsa fara precent. Potrivit unor calcule estimative, fiecare dintre ei poate primi pedeapsa cea mai grea pentru ucidere din culpa - 7 ani si jumatate - la care se va adauga o treime din suma tuturor celorlalte pedepse. S-ar ajunge astfel la o valoare uriasa: 6-700 de ani de inchisoare. Insa, potrivit Codului Penal, intr-o asemenea situatie, pedeapsa maxima pe care o risca este de 30 de ani.

Patronii clubului sunt revoltati de faptul ca sistemul judiciar ii trateaza, spun ei, discriminatoriu. In vreme ce ei sunt in arest preventiv, unul dintre pirotehnisti e in arest la domiciliu desi acuzatiile sunt aceleasi: ucidere din culpa.

Un magistrat de la Judecatoria sectorului 4 a admis pe 3 noiembrie propunerea Parchetului de arestare preventiva a celor trei patroni, motivul fiind acela ca au dat dovada "de o grava neglijenta si de iresponsabilitate in administrarea clubului". Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani