Tabără constituită la Pădureni pentru persoanele rămase fără locuințe în urma inundațiilor

Tabără constituită la Pădureni pentru persoanele rămase fără locuințe în urma inundațiilor

Cele 19 persoane din Pădureni, Coşula, ale căror case au fost afectate de fenomenele meteo din perioada 28-30 iunie, au acum siguranţa unui acoperiş sigur deasupra capului, chiar dacă nu în cele mai fericite condiţii.

Casele în care au locuit până acum au fost deteriorate iar comisiile mixte de evaluare au opinat că siguranţa familiilor este pusă în pericol, ca atare în şedinţa CJSU de luni seară s-a decis alocarea a şase locuinţe modulare, din inventarul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Locuințele modulare au fost transportate de la depozit la Pădureni, cu sprijinul unor agenţi economici- Dedeman, Punctul de Lucru Botoşani, Metaxa Botoşani şi Castilio, iar conectarea la reţeaua electrică a fost efectuată prin intermediul Delgaz Grid.

Eforturilor lor li s-au adăugat cele ale voluntarilor din Serviciul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi ale unor localnici din Coşula care nu au plecat marţi seară acasă până când cele şase module nu au fost amplasate în tabără. Dotarea cu cazarmamentul necesar, incluzând paturi, saltele, cearşafuri şi pături precum şi aragaze şi butelii, a fost asigurată de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale Bucureşti.

Întreaga operaţiune a fost coordonată de la faţa locului de prefectul Dan Şlincu şi şeful ISU, col. Mihail- Cristian Amarandei, care astăzi s-au întors la Coşula. Oficialii au discutat cu beneficiarii care tocmai îşi aranjau locuinţele modulare cu bunurile primite şi cu ce au reuşit să salveze din case.

„Urmează să aducem şi o structură sanitară, unde veţi avea posibilitatea să vă asiguraţi igiena personală, toaletele deja existând. Autorităţile locale se îngrijesc să nu vă lipsească mâncarea şi apa şi sperăm ca în cel mai scurt timp să vă puteţi muta în case noi sau mai sigure, funcţie de gradul de degradare. În acest sens, ne vom mobiliza împreună cu conducerea Primăriei să identificăm o zonă neinundabilă unde să se ridice case noi, sperăm noi, cu bani din fondurile alocate de Guvernul României. Aveţi copii pentru care trebuie să avem o grijă mai mare”, le-a transmis Dan Şlincu persoanelor afectate de inundaţii.

Prefectul le mulțumește tuturor - instituţii, agenţi economici şi voluntari - pentru solidaritatea de care au dat dovadă. Pe de altă parte, comisiile mixte numite prin ordin de prefect continuă evaluarea pagubelor produse de calamităţi, urmând ca la începutul săptămânii viitoare datele să fie transmise la Guvern.

Stirea anterioara

Atenție! Înșelăciuni prin metoda mașina de cusut

Stirea Urmatoare

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice. Câți bani pot primi angajații

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.