Salvatori cu chipul lui Moş Crăciun - FOTO

Salvatori cu chipul lui Moş Crăciun - FOTO

Pompierii botoşăneni au luat chipul lui Moş Crăciun pentru ca şapte copilaşi din oraşul Flămânzi să nu mai plângă pentru lipsa darurilor.

Profund impresionaţi de condiţiile vitrege în care trăiesc, salvatorii au dorit să le aducă un strop de alinare şi le-au dus obiecte de strictă necesitate, dulciuri şi alimente.

Bunurile au fost achiziţionate prin contribuţia cadrelor unităţii. Contribuind cu câte puţin, fiecare coleg a adus zâmbetul pe faţa acestor copilaşi greu încercaţi de viaţă.

Elena Magdalena este o fetiţă de 10 ani. Locuieşte, împreună cu mama şi tatăl său, care este paralizat de aproape un an, într-o casă care nu are uşă la intrare. Averea lor sunt două paturi, două dulapuri şi o masă. Cu toate că nu ştie dacă, atunci când se întoarce acasă, va găsi mâncare caldă sau căldură, Elena Magdalena merge zilnic la şcoală. Are grijă ca hainele să îi fie curate şi, pe cât posibil, lecţiile învăţate. Pentru ca în această iarnă, gerul să nu mai ajungă până la patul ei, pompierii botoşăneni i-au cumpărat o uşă. A fost montată, în această dimineaţă, cu ajutorul unei firme de profil din localitate şi a pompierilor voluntari.

Costel, Maria Magdalena, Gabriela, Ionela, Ştefănel şi Vasile, şase fraţi cu vârste cuprinse între 1 şi 16 ani. Locuiesc cu părinţii într-o casă care, în ultimul an, a fost afectată  de două incendii. Acestea au fost stinse de către membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Flămânzi. Şi dacă pompierii voluntari le-au salvat casa, pompierii militari le salvează Crăciunul.

Pe parcursul zilei, salvatorii i-au însoţit pe cei copilaşi la cumpărături pentru ca aceştia să îşi aleagă îmbrăcăminte şi încălţăminte, după care  au mers la un loc de joacă şi au luat masa împreună.

Având în vedere că ziua de marţi, 13, este Ziua Informării Preventive, copilaşii au învăţat cum să prevină sau cum să reacţioneze într-o situaţie de urgenţă, în cadrul vizitei efectuate la Detaşamentul de Pompieri Botoşani.

La câţiva zeci de kilometri, în comuna Pomârla, un bărbat de 67 de ani, paralizat de mai bine de 20 de ani, rămas fără casă la sfârşitul lunii octombrie, în urma unui incendiu, a zâmbit la vederea pompierilor botoşăneni. Aceştia au revenit la el încărcaţi cu daruri: îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente.

Personalul ISU Botoşani se implică zilnic în viaţa comunităţii, desfăşurând activităţi specifice de protejare a populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă.

Ori de câte ori vor avea prilejul, vor continua să organizeze astfel de acţiuni umanitare, care fac încă o dată dovada laturii umaniste a profesiei de pompier, apropierii de oameni şi preocupării permanente pentru cei defavorizaţi de un destin nedrept.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.